• Bel ons op het nummer 0548 51 75 75
  • Volgende werkdag geleverd!
  • 1100 m2 showroom in Rijssen!

Compressoren Proline

Compressoren PROLINE

Een compressor is een apparaat dat gebruikt wordt om lucht samen te persen. Door het samenpersen van lucht ontstaat er een luchtdruk in het apparaat die hoger is dan de luchtdruk in de omgeving. De lucht in de compressor wordt ook wel perslucht genoemd. Deze perslucht wordt in de compressor gecreëerd door middel van zuigers of schroeven. Dit hangt af van het soort compressor dat u gebruikt. Namelijk de zuigercompressor of de schroefcompressor. De schroefcompressor zal u het meeste perslucht opleveren.

Compressoren Proline functie

De perslucht heeft gemiddeld een druk van tussen de 6 en 22 bar. Deze lucht wordt opgeslagen in een ketel of kan direct gebruikt worden door een slang aan te sluiten op één van de uitgangen. Deze slang noemt men de persluchtslang. Zonder deze slang kunt u geen werkzaamheden uitvoeren met de samengeperste lucht in de compressor.

Als u wel een luchtslang heeft, kunt u de perslucht voor verschillende doeleinden gebruiken. Dit is erg nuttig voor zowel professioneel gebruik als voor de echte doe-het-zelvers.

Voor ieder doeleinde heeft u een ander soort gereedschap nodig. Dit gereedschap bevestigd u op de persluchtslang en wordt luchtgereedschap genoemd. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • Spuitpistool
  • Blaaspistool
  • Niet- en nagelpistool
  • Pneumatische slagmoersleutel

Deze luchtgereedschappen vindt u in het assortiment op de site van Kippers Rijssen.

Compressoren Proline Kippers

Naast luchtgereedschappen, verkoopt Kippers ook compressoren aan consumenten en bedrijven. Een merk die in dit assortiment staat is Stillcomp. Compressoren van Stillcomp worden alleen gemaakt met materialen van hoge kwaliteit en komen van de beste fabrikanten uit Europa. Kippers verkoopt van dit merk de serie Proline. Proline compressoren hebben een uitzonderlijke levensduur. Namelijk tot wel 12000 draaiuren. Daarnaast hebben de Proline compressoren een goede koudstart aanloop en werken met Shamal pompen.

De Proline compressoren kunnen zeker goed gebruikt worden op de werkvloer, maar zijn ook voor consumenten erg geschikt. De compressoren van Proline verschillen in inhoud, motor en liters per minuut. Afhankelijk van uw wensen kunt u dus de compressor kiezen die het beste bij u past.