• Bel ons op het nummer 0548 51 75 75
  • Volgende werkdag geleverd!
  • 1100 m2 showroom in Rijssen!

Luchtgereedschap

Luchtgereedschap

Luchtgereedschap, of wel pneumatisch gereedschap, wordt in gang gezet door middel van een compressor. Aan de compressor kan het gereedschap via een persluchtslang worden aangesloten. De luchtdruk uit de compressor zorgt ervoor dat het luchtgereedschap gaat werken. Kippers’ aanbod aan luchtgereedschap is zeer breed. Op de site leest u meer informatie over alle luchtdruk gereedschappen die Kippers aanbiedt.

Luchtgereeschap pneumatiek

Luchtgereedschap werkt alleen door middel van pneumatiek. Pneumatiek is een term voor techniek waarbij gereedschappen en systemen in beweging worden gezet door middel van samengeperste gassen. Of te wel, lucht wordt omgezet in mechanische energie. Deze techniek valt onder de werktuigbouwkunde. Voordelen van pneumatiek is dat deze techniek een lage kostprijs heeft, betrouwbaar is en eenvoudig aan te sturen is. Daarnaast kan het voor erg veel toepassingen worden gebruikt.

Luchtgereedschap compressor

Om uw pneumatisch gereedschap te laten werken heeft u dus perslucht nodig. Ook een persluchtslang is onmisbaar om aan de slag te gaan met uw pneumatisch gereedschap. Het belangrijkste voor persluchtgereedschap is, zoals u al raadt, perslucht. Perslucht wordt gecreërd door een compressor. Een compressor is een apparaat dat gewone lucht aanzuigt, deze lucht comprimeert en het vervolgens in een afgesloten ruimte opslaat. Hierbij kan u denken aan een metalen tank of een reservoir. De lucht in deze tank is dus samengeperst en heeft een gemiddelde luchtdruk van 6 tot 22 bar. De perslucht uit een compressor kan voor vele doeleinde gebruikt worden. Deze perslucht kan dus gebruikt worden voor onder adnere uw pneumatisch gereedschap.

Luchtgereedschap aansluiten

Als u beschikt over een compressor heeft u al één van de belangrijkste onderdelen om met uw luchtgereedschap aan de slag te gaan. Maar aan een compressor alleen heeft u niet genoeg. Om het gereedschap bruikbaar te maken zal u deze dus moeten aansluiten op de compressor. Dit kunt u doen door middel van een persluchtslang. Via deze slang stroomt de perslucht naar het luchtdrukgereedschap en wordt het gereedschap bruikbaar. Luchtdrukgereedschap heeft vele toepassingen, het assortiment is daarom ook groot.

Luchtgereedschap Kippers

Zoals u nu weet heeft Kippers dus een breed aanbod aan verschillende gereedschappen die werken door middel van pneumatiek. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

Al deze producten staan in een overzicht op de site weergegeven. Om meer te weten te komen over de gereedschappen, klikt u simpelweg op de foto. Hier vindt u de toepassing en werking van de gereedschappen.  Bekijk ook onze gereedschapswagens om overige opslag kwijt te kunnen.