• Bel ons op het nummer 0548 51 75 75
  • Volgende werkdag geleverd!
  • 1100 m2 showroom in Rijssen!

Contiweld

CONTIWELD lasapparaten

Kippers Rijssen is een bedrijf met alle benodigde gereedschappen en apparaten voor in de werkplaats. Waaronder dus ook lasapparaten en lasinverters. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten van verschillende merken. Contiweld is een van die merken. De prijzen van de Contiweld lasapparaten liggen tussen de 500 en 1000 euro. Voordat u overgaat op het aanschaffen van lasapparatuur is het belangrijk dat u eerst over enige kennis beschikt. Wat zijn de verschillende technieken? Welke lasapparatuur heeft u nodig voor uw werkzaamheden? Deze tekst is bedoeld om u hierin alvast de goede richting in te sturen. Voor adviezen en vragen bent u welkom om langs te komen in de showroom van Kippers of contact op te nemen via de site.Bel ons of kom langs in onze showroom, hier kunt u onze lasapparatuur van dichtbij bekijken.

Contiweld lasinverter

Lassen is een populaire metaalbewerkingstechniek onder hobbyisten en amateurs. De stroomvoorziening is dan ook lang niet altijd helemaal geregeld zoals dat eigenlijk gewenst is. Lasapparaten vergen veel stroom, vooral wanneer er dikker materiaal gelast moet worden. Wanneer bijvoorbeeld de hele werkplaats op één stroomgroep zit, bereikt u al snel de grens. Om dit op te lossen kunt u er aan denken om een lasinverter met interne voeding aan te schaffen. Een lasinverter is een digitale stroombron die de benodigde lasstroom aanlevert. Een voordeel van een lasinverter is de inschakelduur. Deze is ten opzichte van een transformator een stuk hoger. Een voorbeeld van een apparaat met inverter voeding is de Contiweld Supermig 150 of de Supermig 180.

Contiweld MIG/MAG lasapparaten

Een inverter is dus de stroombron voor uw lasapparaat. Contiweld biedt naast lasinverters uiteraard ook verscheidene lasapparaten aan. Deze onderscheiden zich in de lastechniek en de toepassingsmogelijkheden. Een van deze soorten lasapparatuur is het MIG/MAG apparatuur. Met een MIG/MAG lasapparaat kunt u snel lassen. Het lasdraad wordt aangevoerd vanaf een rol naar het materiaal. Dit lasdraad dient als toevoegmateriaal maar brengt tegelijkertijd de stroom naar de boog. Deze wordt beschermd tegen omgevingslucht door middel van beschermgas. Staal, koper, aluminium en RVS zijn geschikt voor MIG/MAG lassen.

Contiweld TIG lasapparaten

Naast MIG/MAG lasapparaten heeft Contiweld ook verschillende TIG lasapparaten op de markt gebracht. TIG lassen kan omschreven worden als een rustige en goed beheersbare techniek. De boog wordt ontstoken tussen het materiaal en de elektrode. In dit geval is het een wolframelektrode. Met TIG lassen is het mogelijk om dunne materialen aan elkaar te smelten. Wanneer de lasnaden niet geschikt zijn of het materiaal te dik is, wordt er toevoegmateriaal gebruikt.

Contiweld MMA lasapparaten

MMA lassen is ook wel bekend onder de termen sticklassen, elektrisch booglassen, elektrode lassen, handlassen en meer. Het MMA lassen is de oudste lastechniek en is erg veelzijdig. Bij deze manier van lassen wordt er een elektrische boog tussen het uiteinde van een beklede elektrode en het materiaal tot stand gebracht.