• Bel ons op het nummer 0548 51 75 75
  • Volgende werkdag geleverd!
  • 1100 m2 showroom in Rijssen!

Hefbruggen

Hefbruggen

Als garagehouder, monteur of doe-het-zelver bent u er vast al achter gekomen dat het werken met een garagekrik of een assteun lang niet altijd even ideaal is om mee te werken. Deze hulpmiddelen doen wel degelijk hun werk, maar het kan nog steeds lastig blijven om overal goed bij te kunnen. Denk daarom eens aan een hefbrug voor in uw garage of werkplaats. Hefbruggen zijn te verkrijgen in verschillende soorten. 

Hefbruggen veiligheid

Een hefbrug wordt gebruikt om een auto of vrachtwagen op hoogte te brengen, zodat u aan de onderzijde van het voertuig werkzaamheden kunt verrichten. Hierbij is het uiterst belangrijk dat de veiligheid in orde is. Het moet absoluut voorkomen worden dat een hefbrug onder het gewicht van het voertuig zou bezwijken. Iets anders wat ook nooit zou mogen gebeuren is het afrollen van een auto of het vast komen te zitten met uw voet tijdens het dalen. Om deze redenen zijn hefbruggen op meerdere manieren beveiligd. Elke machine die binnen Europa verkocht wordt, waaronder dus ook hefbruggen, moet een CE-certificaat hebben. Wanneer een machine dit certificaat heeft, kunt u erop rekenen dat deze aan de basis veiligheidseisen voldoet.

De hefbruggen in het assortiment van Kippers zijn:

Hefbruggen 2 kolomshefbruggen

Één van de soorten hefbruggen die op de markt zijn, zijn dus de 2 koloms hefbruggen. 2 koloms hefbruggen hebben in tegenstelling tot 4 koloms hefbruggen geen kabels en geen cilinder. In plaats daarvan heeft deze soort hefbrug mechanische spindels in de kolommen. Deze spindels draaien synchroon aan elkaar. Op deze spindels zijn bronzen of kunststof moeren bevestigd. Deze moeren tillen en delen het gewicht van de auto. Hierbij komt slijtage en wrijving veelal voor. Het is dan ook begrijpelijk dat de moeren van deze hefbrug langzaam gaan slijten. Het is dus van belang dat dit regelmatig gecontroleerd wordt. Gebeurt dit niet, dan bestaat de kans dat na een aantal jaar het schroefdraad bezwijkt  De uitschuifbare armen van de 2 koloms hefbrug scharniert u onder de auto. Het is erg belangrijk dat het voorkomen wordt dat deze armen gaan zwenken. Dit kan voorkomen worden door middel van een automatische arreteerinrichting, of te wel een vergrendeling.

Hefbruggen prijzen

Voor het bekijken of aanschaffen van een nieuwe hefbrug kunt u doorklikken op de site van Kippers. Kippers verkoopt hefbruggen van Falco. Falco is een merk die hefbruggen produceert voor professioneel en industrieel gebruik. De hefbruggen van Falco zijn van uitstekende kwaliteit en zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en prijzen. Een voorbeeld hiervan is de bandenbrug of de schaar hefbrug. Deze kunt u eenvoudig op een stabiele ondergrond plaatsen, waardoor inbouwen niet nodig is. Deze hefbruggen zijn al verkrijgbaar vanaf 1195,- euro. Een ander soort hefbrug die u bij Kippers vindt is de 2 koloms hefbrug. De prijzen van deze hefbruggen variëren van 1025,- euro tot 1795,- euro.