• Bel ons op het nummer 0548 51 75 75
  • Volgende werkdag geleverd!
  • 1100 m2 showroom in Rijssen!

Assteunen

Assteunen

In de professionele autowerkplaats wordt natuurlijk geen enkel risico genomen met betrekking tot de veiligheid van de monteurs. Maar ook als u als particulier persoon graag aan auto’s sleutelt, dan doet u dit uiteraard op een veilige manier. U gebruikt dan ook gereedschap en materiaal van de beste kwaliteit en uiteraard heeft u assteunen onder de auto geplaatst wanneer u onder de auto aan het werk bent. Heeft u nog geen assteunen? Bekijk dan snel ons volledige assortiment!

Extra veiligheid dankzij assteunen

Het lijkt wellicht dat we in herhaling vallen. Maar zegt u nu zelf, veilig werken is en blijft iets waar niet genoeg aandacht voor kan zijn. In dit kader brengen wij dan ook graag een handig en praktisch hulpmiddel onder uw aandacht, de zogenaamde assteunen. Deze hulpmiddelen ondersteunen de auto, zodat er veilig onder gewerkt kan worden. Ze zijn in de meeste gevallen sterker dan een krik. Assteunen zijn in hoogte verstelbaar en liften de auto hoger op dan een krik dit op veilige wijze kan. Hierdoor heeft u meer werkruimte onder de auto. Het moge duidelijk zijn dat dit de kwaliteit van uw werk ten goede komt. Bovendien zorgt meer werkruimte voor minder fysieke belasting.

De maximale capaciteit van assteunen

Elke assteun heeft een maximaal belastbaar gewicht. Het is uitermate belangrijk dat u rekening houdt met dit maximale belastbare gewicht (capaciteit genoemd) en dit niet overschrijdt. Dit kan ernstige gevolgen hebben, maar dat behoeft geen nadere uitleg. Deze hulpmiddelen worden vaak per set verkocht. Aan beide zijde van de auto een steun plaatsen zorgt voor stabiliteit. De  ‘Opvouwbare assteun 12 ton’ is hierop een uitzondering. Deze wordt namelijk per stuk verkocht. Naast het assortiment assteunen bieden we nog meer opties voor hijsmaterialen:

Assteunen kopen

In onze webwinkel vind u bij elke assteun een gedetailleerde productbeschrijving. Vanzelfsprekend hebben wij hier ook alle technische details weergegeven. Met deze informatie kunt u zelf bepalen welke assteunen u het beste kunt aanschaffen. Indien u twijfelt en het prettig vindt om advies in te winnen bij één van onze verkoopspecialisten, schakel dan even met onze klantenservice.