• Bel ons op het nummer 0548 51 75 75
  • Volgende werkdag geleverd!
  • 1100 m2 showroom in Rijssen!

Metalworks

Metalworks lasapparaten

Lassen is een veelgebruikte techniek in de werktuigbouwkunde. Met deze techniek wordt er door middel van hitte verschillende materialen aan elkaar gesmolten om zo een stevige verbinding te creëren. Om te kunnen lassen heeft u uiteraard een lasapparaat nodig. Op de site van Kippers staan verschillende lasapparaten van verschillende merken, waaronder ook de lasapparaten van Metalworks.

Werking lasapparaat

Een lasapparaat bestaat uit een transformator met een regelbare stroominstelling. Deze regelbare stroominstelling zorgt ervoor dat de maximale stroomsterkte begrensd wordt. Welke stroominstelling dit moet zijn, hangt af van het te lassen materiaal. De laselektrode die u gebruikt, dient u namelijk af te stemmen op het materiaal dat u gaat lassen. Hoe dikker deze elektrode is, hoe mee stroom er nodig is. Een laselektrode van 3mm werkt goed met een stroom van 140 A. Andere onderdelen zijn onder andere de laskabels met massaklem en een houder voor de laselektrode. Een lasapparaat levert secundair rond de 45volt. Zo kan het apparaat middels een laselektrode een lasboog creëren. Door de hitte van de lasboog, smelten de materialen aan elkaar.

Lasapparaten van Metalworks

Bij het aanschaffen van lasapparaten heeft u een zee aan keuze tussen alle merken en verschillende soorten lasapparaten. Door te onderzoeken aan welke eisen uw toekomstig lasapparaat moet voldoen, vindt u vanzelf het juiste apparaat. Misschien is het lasapparaat dat u zoekt er wel eentje van Metalworks. De lastoestellen van Metalworks hebben in tegenstelling tot veel andere lasapparaten geen transformator om de stroomregeling mee te beïnvloeden, maar een stroominverter. Door het gebruik van een stroominverter vallen alle nadelen van de transformator weg. Hier komen voordelen voor in de plaats. De punten die de lasapparaten van Metalworks kenmerkt zijn onder andere het lichte gewicht en het design. De lastoestellen zijn erg compact met een hoog werkcomfort en mobiliteit. U kunt ook op moeilijk bereikbare plekken aan de slag en door het gestroomlijnde design kunt u ongehinderd werken. Een ander voordeel is de hoge inschakelduur waardoor u sneller kan werken en minder tijdsverlies draait. Dit is te danken aan de lage warmteontwikkeling. Daarnaast zijn de lasapparaten energiebesparend, omdat de micro-elektronica op energie-efficiënte wijze lasstroom opwekt. Tot slot kunnen de lasapparaten van Metalworks meerdere lasfuncties tegelijk aan. Zo hoeft u dus maar een machine aan te schaffen voor zowel MIG of TIG lassen.