• Bel ons op het nummer 0548 51 75 75
 • Volgende werkdag geleverd!
 • 1100 m2 showroom in Rijssen!

Reduceermeters

Reduceermeters

Reduceermeters zijn een uiterst belangrijk product wanneer iemand bezig is met laswerkzaamheden. Ze helpen namelijk bij het generen van de juiste druk dat uit gascilinders komt. Ook bij het tappen van bier zijn reduceermeters van uiterst belang. De druk in een gascilinder is erg hoog, en dient eerst verlaagd te worden voordat er met het desbetreffende gas gewerkt kan worden, hiervoor dient dus de reduceermeter.

Hoe werkt een reduceermeters?

Het instellen van een reduceermeter is een relatief gemakkelijk proces met de volgende stappen:

 1. Sluit het koppelstuk aan op de CO2 fles
 2. Doe de gaskraan dicht door de kraan horizontaal te zetten
 3. Draai de ronde knop op de CO2 fles geheel open en draai hem één slag terug zodat de fles altijd weer dicht kan
 4. Wacht totdat de wijzer stijgt naar een bepaalde waarde (bij een volle fles is dit normaal gesproken 50 bar)
 5. Stel nu de juiste waarde in met de instelschroef in het midden van de reduceermeter
 6. Open nu de gaskraan en het proces is klaar!

Soorten reduceermeters bij Kippers Rijssen

Bij Kippers bieden we verschillende soorten reduceermeters aan. Deze reduceermeters verschillen in merk, uiterlijk en mogelijkheden.

Ten eerste bieden we het type Hercules M70 aan. Dit formeergasreduceerventiel heeft een goudkleurig uiterlijk, en is beschikbaar vanaf een standardprijs van €121,00.

Daarnaast hebben we 3 types reduceermeters van het merk Kayser:

 1. Kayser acetyleen
  Deze reduceermeter is instelbaar van 0 tot 1,5 bar, en is geschikt voor Nederlandse gasflessen. Te koop voor een standaardprijs van €107,60
 2. Kayser argon-menggas groot
  Dit product heeft een instelling van 0 tot 30 Liter per minuut, en is tevens ook geschikt voor Nederlandse gasflessen. Beschikbaar vanaf een standaardprijs van €83,49
 3. Kayser zuurstof groot
  Vanaf een standaardprijs van €95,59 kun dit type reduceermeter al aanschaffen. De instelling bedraag 0 – 10 bar, en deze meter is ook geschikt voor Nederlandse gasflessen.
 4. Argon-menggas klein

Deze reduceermeter past op de Supergas gasflessen en beschikt over een dubbele manometer voor het aflezen van de druk in de gasfles (0 – 300 bar) én voor de instelling van de gasdoorstroming in Liter per minuut.

Ook kun je bij ons een gasfles adapter voor de reduceermeters aanschaffen. Deze is uiteraard alleen van nut bij hervulbare flessen. De standaardprijs van deze adapters is €15,61. Klik hier voor meer info.

Overigens zijn de bovenstaande prijzen inclusief betaalwaarde (btw). Voor bedrijven betekent dit het feit dat de btw kan worden teruggevorderd, waardoor de uiteindelijke kosten veel lager uitvallen. Daarnaast hebben we bij Kippers ook op den duur aanbiedingen en kortingen, waardoor de prijzen lager uitvallen.

Andere producten in de categorie

Naast reduceermeters bieden wij bij Kippers nog veel meer relevante producten aan, denk hierbij aan:

Ook beschikken we ook over beschermende kleding en lashelmen, zodat je het lasproces veilig kunt uitvoeren.

Waarom reduceermeters kopen bij Kippers?

Bij Kippers zijn we gespecialiseerd in machines & gereedschap. Onze werknemers beschikken over jarenlange ervaring en kennis. Kom daarom gerust een keer langs in Rijssen, hier bevindt zich onze gigantische showroom van 1100m2.

Het is mogelijk om via de webshop een van onze producten te bestellen. Voor 16.00 besteld? Dan wordt het product de volgende werkdag al geleverd! Bij vragen zijn wij per mail of via de chatbox op onze website bereikbaar. Uiteraard kun je ook bellen naar 0548 51 75 75.