• Bel ons op het nummer 0548 51 75 75
  • Volgende werkdag geleverd!
  • 1100 m2 showroom in Rijssen!

Luchtdrogers

Luchtdrogers
De luchtdrogers van DRY zijn volledig instelbaar: dew point, anti freezing alarm, fault probe, condensate discharger. Zonder verlies van lucht capaciteit.

Wie in een vochtige omgeving werkt en deze droger wil hebben doet zich goed aan een luchtdroger. Dit apparaat neemt de omgevingslucht in en laat de gedroogde lucht daarna weer uit.

Op het moment dat de lucht wordt opgezogen, wordt deze gecomprimeerd en gekoeld. Hierdoor gaat het water uit de lucht. Als deze lucht weer wordt vrijgelaten en dus weer uitzet zal deze zeer droog zijn.

Als er lucht wordt opgeslagen in bijvoorbeeld drukvaten zonder dat deze is ontdaan van vocht kan het de cilindertanks waarin de lucht wordt opgeslagen aantasten. Dit kan zelfs er voor zorgen dat er roestdeeltjes vrijkomen in de lucht.

Silicagel

Een alternatief voor het drogen in deze luchtdrogers is door middel van silicagel. In geleider worden dan silicakorrels geplaatst waarlangs de lucht zich beweegt. Deze onttrekt het vocht uit de lucht.

Samengeperste lucht

Doordat gas wordt samengeperst, wordt deze warmer. Als men deze warme lucht weer afkoelt, zal deze ook veel koeler weer naar buiten komen. Dit proces wordt ook bij koelkasten toegepast.