• Bel ons op het nummer 0548 51 75 75
  • Volgende werkdag geleverd!
  • 1100 m2 showroom in Rijssen!

Luchtdrogers

Luchtdrogers

Een werk- of woonomgeving met een hoge luchtvochtigheid kan vervelende gevolgen hebben. Een voorbeeld hiervan is condens. Condens kan schade aan materialen aanrichten. Dit komt veel voor in te vochtige ruimtes. Een ander voorbeeld is het kleven of plakken van bepaalde stoffen en producten. Dit benadeelt te productkwaliteit en dat wilt u natuurlijk voorkomen. In warmere ruimtes waar ook sprake is van een hoge luchtvochtigheid kunnen schimmels en bacteriën groeien. Dit is uiteraard ook niet iets waar u op zit te wachten. Tot slot kunt u door hoge luchtvochtigheid ook nog last krijgen van corrosie. Corrosie is niet alleen vervelend, maar kan ook gevaarlijk zijn. Corrosie kan namelijk constructies aantasten, waardoor deze niet meer zo stevig en stabiel zijn als voorheen. Om de levensduur van de metalen te verlengen en uw eigen veiligheid en portemonnee te beschermen is het belangrijk om corrosie te voorkomen. Corrosie en andere problemen die veroorzaakt worden door hoge luchtvochtigheid, kunnen voorkomen worden door een luchtdroger te kopen.

Luchtdrogers condensdroger

Er zijn verschillende soorten luchtdrogers op de markt. Van deze verschillende soorten is de condensdroger de meest gebruikte. Een condensdroger wordt gebruikt om vocht uit de lucht te halen. De omgevingslucht wordt in de luchtdroger gezogen en wordt vervolgens langs een gekoelde kern geleid. Doordat de lucht langs deze gekoelde kern stroomt, koelt de lucht zeer snel af. Het gevolg hiervan is dat het vocht condenseert. Dit wordt dan bijvoorbeeld opgevangen in een waterreservoir. Een andere mogelijkheid is dat het condensvocht meteen via een afvoerleiding wordt afgevoerd. De lucht die overblijft is nu dus gedroogd en wordt weer opgewarmd. Tot slot wordt deze gedroogde lucht weer in de ruimte verspreid. Bij Kippers Rijssen kunt u kiezen uit:

Luchtdrogers gebruik

Condensdrogers zijn niet alleen geschikt voor professionele toepassingen, maar kunnen ook in uw woning helpen om de luchtvochtigheid te verlagen. Ook thuis heeft een te hoge luchtvochtigheid gevolgen. Zo kan dit onder andere schimmelvorming, vochtplekken, roest, loslatend stucwerk veroorzaken. Een condensdroger wordt vaak gebruikt voor de woonkamer, de slaapkamer, de badkamer, de schuur en meer. Ook voor kruipruimtes, zwembadruimtes en garages is deze luchtdroger erg geschikt. Het is echter gebruikelijk om in huis mobiele condensdrogers te plaatsen. Mobiele condensdrogers zijn kleiner en hierdoor makkelijker te plaatsen en te verplaatsen.

Kippers Rijssen levert naast luchtdrogers de volgende producten:

Luchtdrogers industrieel

Wanneer u een condensdroger wilt gebruiken in een industriële werkomgeving doet u er verstandig aan om een professionele condensdroger te kopen. Een professionele luchtdroger wordt dus voornamelijk gebruikt in de industrie, maar ook in opslagplaatsen en zwembaden. Het verschil tussen een mobiele condensdroger en een professionele condensdroger is de capaciteit en de constructie. Professionele condensdroger hebben een veel grotere capaciteit en kunnen per dag honderden liters vocht uit de lucht halen. Daarnaast zijn professionele condensdrogers een stuk steviger en zwaarder. Ze zijn dus lastiger te verplaatsen, maar zijn wel goed bestand tegen de factoren van buitenaf. Heeft u vragen over ons assortiment? Neem gerust contact op met ons, wij staan u graag te woord.