• Bel ons op het nummer 0548 51 75 75
  • Volgende werkdag geleverd!
  • 1100 m2 showroom in Rijssen!

Schuurmachines lucht

Schuurmachines lucht

Schuurmachines zijn er in verschillende soorten en maten. Ieder met een eigen toepassing en eigen voordelen. Er kan echter ook nog verschil zitten in de energiebron van schuurmachines, namelijk elektriciteit, een accu of lucht. In deze tekst komt de pneumatische schuurmachine aan bod. Of te wel, schuurmachines op lucht. Een pneumatische schuurmachine wordt aangedreven door perslucht of wel luchtdrukt. Deze perslucht wordt gecreƫerd en opgeslagen in een compressor. Om te kunnen werken met een pneumatische schuurmachine zult u dus ook een goede compressor nodig hebben

Schuurmachines op lucht toepassingen

Pneumatische schuurmachines zijn in meerdere soorten verkrijgbaar. Zo zijn er pneumatische vlakschuurmachines, excentrische schuurmachines en stripschuurmachines op lucht. Een voordeel van een pneumatische schuurmachine is dat deze erg licht is. Dit is te danken aan het feit dat er geen motor in een pneumatische schuurmachine zit. Het gebruikelijke gewicht van een schuurmachine op perslucht ligt rond de 1 kilo. Een ander voordeel van een pneumatische schuurmachine is dat deze waterproof is, omdat het apparaat elektriciteit vrij is. Zo kunt u bijvoorbeeld nat schuren waardoor stof deeltjes verzwaren en niet in de lucht verspreid worden.

Schuurmachines op lucht compressor

U weet dat een schuurmachine wordt aangedreven door middel van luchtdruk. Luchtdruk wordt uitgedrukt in Bar. Wanneer er sprake is van 1 Bar, wordt er 1 kilo kracht uitgeoefend op 1 vierkante centimeter. Om een pneumatische schuurmachine aan te drijven is er 6 Bar nodig. Of te wel, 6 kilo kracht per vierkante centimeter. Met behulp van de compressor kunt u de schuursnelheid bepalen. Naast de kracht dat wordt gebruikt bij het gebruiken van een schuurmachine op lucht, kan ook het luchtverbruik gemeten worden. Luchtverbuik wordt uitgedrukt in liters per minuut. Een gemiddelde pneumatische schuurmachine heeft een luchtverbruik van 150 LPM tot 350 LPM. Om te kunnen werken met een schuurmachine op perslucht is het vanzelfspreken dat u een compressor nodig heeft. Deze compressor moet echter wel genoeg Bar kunnen leveren en daarnaast moet de inhoud van de compressor voeldoen zijn voor het luchtverbruik van de de schuurmachine. De pneumatische schuurmachine is nogal een luchtverslinder. Deze heeft dus een grote compressor nodig. Om continu door te kunnen schuren heeft u al gauw een compressor nodig met een reservoir van 100 liter. Daarnaast moet de compressor meer lucht aanzuigen dan dat de schuurmachine verbruikt. Een compressor voor hobby gebruik zal dus niet volstaan.