• Bel ons op het nummer 0548 51 75 75
  • Volgende werkdag geleverd!
  • 1100 m2 showroom in Rijssen!

Luchtslangen en luchthaspels

Luchtslangen en luchthaspels

Luchtslangen en luchthaspels zijn de verlengstukken voor uw compressor die het mogelijk maken om pneumatische systemen aan te drijven. Door de slang stroomt de perslucht naar het door u gewenste pneumatische systeem of gereedschap en bent u klaar om aan de slag te gaan. Kippers heeft persluchtslangen in verschillende maten en lengtes. Ook de luchtslanghaspels hebben verschillende lengtes. Zo heeft u perslucht beschikbaar in de gehele werkplaats.

Luchtslangen en luchthaspels compressor

Een persluchtslang is een onmisbaar onderdeel om uw pneumatisch systeem of gereedschap te laten werken. Zonder een luchtslang ontbreekt de toevoer van perslucht naar uw systeem of gereedschap en kunt u dus niet aan het werk. Zowel de compressor als het gereedschap is dan nutteloos. In een compressor is lucht uit de omgeving naar binnen gezogen en vervolgens gecomprimeerd. Dit zorgt er voor dat de luchtdruk in de tank of het reservoir van de compressor een stuk hoger ligt dan de atmosferische druk buiten de tank. De druk in de tank ligt namelijk gemiddeld tussen de 6 bar en de 22 bar. Met deze samengeperste lucht kunt u uw luchtdrukgereedschap aandrijven.

Luchtslangen en luchthaspels aansluiten

Om de perslucht van de compressor naar het luchtgereedschap of het pneumatische systeem te brengen, is een persluchtslang van groot belang. Al het luchtgereedschap dat u op de site van Kippers ziet, is aan te sluiten op een compressor via een luchtdrukslang. U kunt dit gereedschap vervolgens gebruiken voor veel verschillende soorten werkzaamheden. U kunt perslucht onder andere gebruiken om moeilijk bereikbare plekken schoon te spuiten of om moeren en bouten los of vast te draaien. Ook kunt u perslucht gebruiken om verf te spuiten of om te nieten en te nagelen. Naast deze werkzaamheden zijn nog vele andere toepassingen voor het gebruik van perslucht.

Luchtslangen en luchthaspels gebruik

De lengtes van de luchtslangen en luchtslanghaspels van Kippers variƫren van 10 meter tot 15 meter. De persluchthaspels zijn aan de muur te bevestigen. Hierdoor staat de haspel niet in de weg en blijft deze altijd stevig op zijn plek. De luchthaspels zijn te gebruiken voor hobbymatige en professionele klussen. De haspels maken uw pneumatische werkzaamheden een stuk gemakkelijker. U hoeft niet langer uw compressor of uw werkproject te verplaatsen.

Luchtslangen en luchthaspels waar op letten

Bij het kopen van een persluchslang of een luchthaspel is het van belang dat u let op de afmetingen van de slang en op de maximale drukbelasting. Wanneer de druk van de compressor hoger ligt dan de maximale drukbelasting van de luchtslang kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Het kan dan voorkomen dat een persluchtslang losschiet of barst. Dit kan schade en letsel opleveren. Zorg dus dat u de juiste luchtslang of luchthaspel koopt en deze vervolgens regelmatig controleert op zwakke plekken en slijtage. Heeft u vragen over wat voor u de juiste luchtslang of luchthaspel is? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Kippers. Zij beantwoorden al uw vragen en geven gratis professioneel advies.