fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Compressoren ecoline

Met een compressor kunt u perslucht creëren. Perslucht is samengeperste lucht wat in een afgesloten ruimte is opgeslagen. Bijvoorbeeld in een metalen Lees meer...

Met een compressor kunt u perslucht creëren. Perslucht is samengeperste lucht wat in een afgesloten ruimte is opgeslagen. Bijvoorbeeld in een metalen tank of in een reservoir. De luchtdruk in de tank wordt gemeten in bar. Normaal gesproken ligt de luchtdruk in een compressor tussen de 6 en 22 bar. Dit is af te lezen op de manometer van de compressor. Een compressor zuigt lucht naar binnen en comprimeert dit. Hierdoor wordt de luchtdruk in de compressor hoger dan de luchtdruk van de omgeving. Zo wordt dus de perslucht gecreëerd. Als u een luchtslang met luchtgereedschap op uw compressor aansluit, kunt u de perslucht gebruiken om bijvoorbeeld verf te spuiten, bouten en moeren los te draaien, lastige plekken schoon te maken en meer.

Filters

Compressoren zuigercompressor

Er zijn meerdere soorten compressoren verkrijgbaar, waaronder de zuigercompressor. Deze compressor kwam als één van de eersten op de markt. De zuigercompressor wordt nog steeds door velen gebruikt. Dit dankzij de vele toepassingsmogelijkheden en de doeltreffendheid van het apparaat. Maar hoe werkt een zuigercompressor? Een zuigercompressor haalt de lucht naar binnen door middel van een zuiger. Deze zuiger wordt in een cilinder naar voren en achter bewogen door middel van een krukstang en een krukas. Een zuigercompressor is te onderscheiden in dubbel- of enkelwerkende types. Een zuigercompressor is enkelwerkend wanneer er maar één kant van de zuiger wordt gebruikt voor het comprimeren van lucht. Er is sprake van een dubbelwerkende zuigercompressor wanneer zowel de onderkant als de bovenkant van de compressor worden gebruikt om lucht te comprimeren.

Compressoren schroefcompressor

Een ander soort compressor is de schroefcompressor. De belangrijkste onderdelen voor de werking van deze compressor zijn de rotoren. Deze rotoren bevinden zich in de behuizing van de compressor. De behuizing en de rotoren samen worden element genoemd. De rotoren zijn een soort schroeven die op elkaar ingrijpen. Wanneer deze schroeven gaan draaien, wordt er lucht tussen de schroeven gecomprimeerd. Doordat de assen van de rotoren in tegengestelde richting draaien, kan de lucht maar één kant op. Schroefcompressoren kunnen in dezelfde tijd meer perslucht creëren dan een zuigercompressor.

Compressoren Ecoline

Ecoline is een serie van compressoren van het merk Zion Air. Zion Air is een opkomend merk voor onder andere perslucht productie. Het merk levert compressoren van hoge kwaliteit voor de consument en voor de professional. Daarnaast kunt u van dit merk ook de bijbehorende luchtgereedschappen vinden die het werken met uw compressor veilig en eenvoudig maken. De Ecoline serie van Zion Air is een serie van kleinere, compacte compressoren die eenvoudig te verplaatsen zijn en niet gauw in de weg zullen staan. De compressoren van Ecoline hebben namelijk gemiddeld een inhoud van 100 tot 250 liter. De kleinste compressor heeft zelfs een inhoud van slechts 6 liter. Om de Ecoline serie te bekijken, kunt u doorklikken naar het assortiment van Kippers Rijssen.