• Bel ons op het nummer 0548 51 75 75
  • Volgende werkdag geleverd!
  • 1100 m2 showroom in Rijssen!

Graveermachines

Graveermachines

Op zoek naar een elektrische graveermachine? Dan helpen wij je graag bij Kippers Rijssen. Lees hieronder meer over het gebruik van een graveermachine, het type dat wij aanbieden en de kosten van een graveermachine. 

Wat is een graveermachine

Een graveermachine is een apparaat waarmee je in de plaatmaterialen metaal en plastic kunt graveren. De letterlijke betekenis van graveren is: “het met een scherp gereedschap iets krassen in een bepaald materiaal”. Bij graveren worden lijnen in het oppervlak van een bepaald materiaal aangebracht, in de vorm van gebogen of rechte lijnen. Graveermachines zijn tevens ook uiterst handig voor het markeren van objecten om diefstal te voorkomen.

Hoe werkt een graveermachine?

Er zijn verschillende soorten graveermachines. Sommige types zijn computergestuurd en beschikken over een laser, andere werken weer totaal anders. Bij Kippers beschikken wij over de elektrische graveermachine.

Nadat je de stekker in het stopcontact het gestopt, kun je in feite aan de slag. Met je voorkeurshand kun je vervolgens de machine vasthouden. In je mindere hand kun je dan het object waarin je wilt graveren plaatsen. Gebruik daarna de je duim aan de ene kant, en de rest van je vingers aan de andere kant om te kunnen graveren. Zorg er in ieder geval voor dat je het object stevig vasthoudt in je hand, zodat het resultaat er strak en verzorgd uitziet.

Bij het continu gebruik van een elektrische graveermachine moet je ervoor zorgen dat je het apparaat na 20 minuten stil neerlegt voor een periode van 30 minuten. Zo ben je gegarandeerd van een optimaal werkende machine.

De elektrische graveermachine bij Kippers

Bij Kippers bieden wij een elektrische graafmachine van het merk Record Power. Het type, de HE100, bevindt zich in de isolatieklasse II en beschikt over 230V. De motor van de machine is ideaal voor continu, industrieel en professioneel gebruik. De machine is zelfs in staat om 6000 slagen per minuut te oscilleren!

Daarnaast wordt er naast de machine zelf het volgende meegeleverd:

  • A2 hardmetalen punt voor graveren in glas en staal
  • A4 hardmetalen punt voor het graveren in gehard staal
  • A8 slijptip voor glazuur en polijsten
  • A5 punt voor graveren in zachte en gelegeerde metalen

Het gewicht van de graveermachine bedraagt slechts 1,05 kilogram, waardoor je het voor vele minuten vast kunt houden zonder problemen. Ook zijn de afmetingen (250x210x80mm) erg geschikt om makkelijk te kunnen graveren.

De prijs van een graveermachine

Een graveermachine is niet goedkoop, maar wel erg nuttig en tevens ook duurzaam. Je kunt nog jarenlang gebruikmaken van je aankoop. Tevens worden de prijzen inclusief én exclusief BTW weergeven. In het geval dat je een aankoop voor een bedrijf, kan de BTW namelijk teruggevorderd worden. Dit geldt niet voor particuliere aankopen. Vanaf €159.00 (exclusief BTW) kun je al beschikken over een elektrische graveermachine.

Interesse in meer soorten handgereedschap?

Bij Kippers Rijssen bieden wij vele soorten handgereedschap aan. Onder handgereedschap verstaat men hulpmiddelen die helpen om bewerkingen uit te voeren. Hieronder staan een paar voorbeelden opgesomd van handgereedschap uit ons assortiment:

De bovengenoemde voorbeelden zijn slechts een deel van al onze soorten handgereedschap. Om meer van dit soort producten te kunnen bekijken kun je hier klikken. Daarnaast bieden wij nog veel meer producten aan die gerelateerd zijn aan machines & gereedschap. In onze showroom in Rijssen, die uit maar liefst 1100m2 bestaat, kun je tevens al onze producten bezichtigen.

Graveermachine kopen bij Kippers Rijssen?

Als je besluit om online een graveermachine bij Kippers Rijssen te kopen, dan kan deze bij een bestelling voor 16.00 de volgende werkdag al geleverd worden. Het product ophalen in Rijssen is ook een mogelijkheid.

Voor advies of vragen kun je uiteraard terecht bij ons. Stuur gerust een mailtje of bel naar 0548 51 75 75 voor meer informatie.