fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Lasapparaat Lasapparaat

Filters

Als je wilt lassen, is een Jasic lasapparaat ideaal om te hebben. Vooral als je dit op de juiste manier wilt doen, is het onmisbaar om zo’n apparaat te hebben. Om twee stukken metaal of een ander materiaal aan elkaar te krijgen dat je niet zomaar kunt lijmen, is lassen een techniek die je niet over het hoofd kunt zien. Het is een prettige manier om een goede verbinding tussen de materialen te maken.

Om te kunnen lassen, is het belangrijk om een goed Jasic lasapparaat te hebben. Door dit te hebben, is het namelijk mogelijk om op een veilige manier te gaan lassen. Voor veel mensen is het essentieel om dit te doen, want op die manier zorg je niet alleen voor efficiënt werken, maar zorg je er ook nog eens voor dat je veilig kunt werken. Eigenlijk voor iedereen is dit wel belangrijk om voor te zorgen.

Wat is een Jasic lasapparaat?

Het is als eerste handig om te weten wat een Jasic lasapparaat precies is. Dit kan soms best lastig zijn om te weten. Een Jasic lasapparaat is een lasapparaat van het merk Jasic. Dit zijn betrouwbare apparaten om mee te lassen. Door in enige vorm een verbinding te maken van een materiaal met een ander materiaal, is het mogelijk om ze aan elkaar te lassen. Door dit te doen, blijven de materialen aan elkaar vastzitten.

Om op de beste manier te kunnen lassen, is het belangrijk om het juiste lasapparaat te hebben. Sommige lasapparaten moet je een speciale cursus voor gevolgd hebben, terwijl het met andere apparaten mogelijk is om ze direct te gebruiken. Beide kan het een goede optie zijn. Als je het hebt over soorten lasapparaten, heb je de elektrode lasapparaten, TIG lasapparaten en MIG/MAG lasapparaten.

Waar op letten bij een Jasic lasapparaat?

Als je een Jasic lasapparaat wilt kopen, is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Het is als eerste belangrijk om te kijken naar het vermogen. Bij een lasapparaat wordt het vermogen uitgedrukt in Ampère. Om het beste apparaat uit te kiezen, moet je weten hoeveel je wilt lassen. Een vuistregel hiervoor is 40 ampère per millimeter, wat inhoudt dat je voor een las van 10 millimeter een lasapparaat van minimaal 400 ampère nodig hebt. Een lasapparaat van boven de 200 ampère kan niet worden aangesloten op het normale stroomnetwerk.

Ook is het handig om te kijken naar de inschakelduur. Een lasapparaat schakelt zichzelf na een tijd gebruik automatisch uit. Dit zorgt ervoor dat oververhitting voorkomen kan worden. Over het algemeen is de inschakelduur 10 minuten, maar dit kan per apparaat verschillen. Daarom is het handig om te kijken welk Jasic lasapparaat je nodig hebt.

Soorten lasapparaten

Er zijn drie soorten lasapparaten te vinden. Het elektrode lasapparaat is het makkelijkst te gebruiken en is geschikt voor kleine lassen. Vooral als je een doe-het-zelver bent, wordt dit veel gebruikt. Na het lassen is er wel nabewerking nodig en het duurt vaak vrij lang om te lassen. TIG lassen heb je een speciale cursus voor nodig. Het is de mooiste manier van lassen en wordt meestal gebruikt voor afwerking. Tijdens deze vorm van lassen heb je een hoge nauwkeurigheid en is dus geen nabewerking nodig.

Als laatste heb je nog het MIG/MAG lassen. Deze manier van lassen is de snelste manier en wordt veel gebruikt voor grote projecten. De lasdraad komt hierbij automatisch vrij, waardoor je efficiënt door kunt werken. Dit is natuurlijk ideaal als je snel grote stukken wilt lassen. Ook hiervoor is een cursus wel aangeraden om het goed te kunnen doen. Er komen hier vrij veel spetters vrij.