fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Tuinpomp Tuinpomp

Filters

Een Marina tuinpomp kan goed van pas komen als je op de beste manier de tuin wilt voorzien van water. Het is natuurlijk ideaal om de tuin automatisch te voorzien van water. Met een tuinpomp is het mogelijk om dit te doen. Het prettige hieraan is dat de pomp verschillende soorten water kan gebruiken, waardoor het ook mogelijk is om regenwater te gebruiken voor je tuin. Als je water wilt besparen, is dit natuurlijk ideaal.

Daarnaast is het ook mogelijk om het water uit diepe putten te gebruiken met een tuinpomp als je hier mogelijkheid voor hebt. Op die manier is het mogelijk om hier ook veel water van te gebruiken. Net zoals voor het regenwater zijn hier speciale tuinpompen voor te vinden. Een Marina tuinpomp kan altijd handig zijn om voor te gaan.

Wat is een Marina tuinpomp?

Het is als eerste handig om te weten wat een Marina tuinpomp precies is. Dit kan soms lastig zijn om te weten. Een Marina tuinpomp is een tuinpomp van het merk Marina. Het is een zelfaanzuigende pomp die gebruikt kan worden voor het wateren van je tuin. Hierbij is het mogelijk om verschillende soorten water te gebruiken: kraanwater, putwater, vijverwater of regenwater. Het is voor jezelf kiezen wat je de beste optie vindt. Alles kan een optie zijn als je het op de juiste manier aanpakt.

Een Marina tuinpomp werkt door middel van een aanzuigslang. Deze mag maximaal 8 meter diep in het water liggen, zodat je het kunt gebruiken. De pomp zuigt dit water zelf aan en verdeelt het vervolgens over de aansluitingen. Je kunt natuurlijk één aansluiting gebruiken, maar je kunt ook allemaal sprinklers aansluiten op de tuinpomp om de planten continu water te geven. Dit kan ook erg handig zijn om voor te gaan.

Waar op letten bij een Marina tuinpomp?

Op het moment dat je een Marina tuinpomp wilt kopen, zijn er wel een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Zo is het als eerste belangrijk om rekening te houden met de veiligheid, de grootte en het gewicht. In de meeste gevallen is het ideaal om een krachtige en compacte tuinpomp te hebben. Hierdoor neemt deze minder ruimte in en blijft deze krachtig genoeg om de tuin te voorzien van water.

Daarnaast is de veiligheid ook belangrijk. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de druk in de pomp niet op gaat lopen. Als de druk op gaat lopen, is de kans namelijk aanwezig dat er water ontsnapt uit de pomp. Daar zit je niet op te wachten. De veiligheid van de pomp is daarom ook een puntje om naar te kijken. Een hydrofoorpomp is meestal ook handig om voor te kiezen, want deze pompt pas bij behoefte aan water.

Marina tuinpomp installeren

Op het moment dat je een Marina tuinpomp koopt, wil je deze natuurlijk wel goed kunnen installeren. Daarom is het een goede optie om te weten hoe je dit het beste aan kunt pakken. Het is belangrijk om de pomp zelf droog op te stellen en zo dicht mogelijk bij de waterbron. Als je water gebruikt waarvan je weet dat het niet helemaal zuiver is, is het belangrijk om gebruik te maken van een filter. Hierdoor blijft je pomp ook goed

Het is bij het installeren belangrijk om rekening te houden met de lucht in het systeem. Het is belangrijk dat het volledige systeem luchtdicht is, zodat de pomp het meeste vermogen op kan brengen. Daarnaast is het belangrijk om de pomp alleen aan te hebben staan als er water gepompt kan worden. De Marina tuinpomp koelt zichzelf ook met dit water.