fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

brand-logo Lijmtang

Filters

Een lijmtang Bessey kan goed van pas komen als je op zoek bent naar een prettige manier om je werkstuk bij elkaar te houden. Een lijmtang is de ideale manier om iets aan elkaar te kunnen lijmen. Vooral als je dit op de juiste manier moet doen, is de lijmtang niet te missen. Als je een goede lijmtang zoekt, is een lijmtang Bessey altijd een goede optie om voor te gaan.

Als je lijm laat drogen, wil je natuurlijk dat het werkstuk op zijn plek blijft. Als het verschuift, wordt het namelijk verkeerd aan elkaar gelijmd. Een lijmtang Bessey is hier ideaal voor. Op die manier kun je het werkstuk op zijn plek houden zonder dat je te maken hebt met verschuivingen. Het is hiervoor wel belangrijk om een goede lijmtang te hebben. Op die manier doe je dit namelijk op de beste manier.

Wat is een lijmtang Bessey?

Als eerste is het handig om te weten wat een lijmtang Bessey precies is. Dit kan soms lastig zijn om te weten. Een lijmtang Bessey is een lijmtang van het merk Bessey. Dit zijn prettige lijmtangen die goed te gebruiken zijn. Een ander woord voor lijmtang is ook wel lijmklem. Dit komt omdat het een klem is om een werkstuk aan elkaar te houden terwijl de lijm kan drogen. Voor veel werkplaatsen is een lijmtang onmisbaar.

De twee delen die je aan elkaar wilt lijmen wordt vastgeklemd door een lijmtang. De lijmtang wordt haaks op het werkstuk geplaatst, zodat de geleider het werkstuk tegen de houder aan kan duwen. Een lijmtang kun je zo strak aanduwen als je wilt, zodat het materiaal strak op elkaar gelijmd wordt. Door de schroef stevig vast te schroeven, blijven de werken goed op elkaar vastzitten, zodat de lijm in alle rust kan drogen.

Waar op letten bij een lijmtang Bessey?

Als je een lijmtang Bessey wilt kopen, is het handig om op een aantal punten te letten. Er is eigenlijk niet zoveel waar je fout mee kan gaan als je een lijmtang wilt kopen. Dit heeft ermee te maken dat een lijmtang maar één doel heeft. Wel is er een punt waar je goed naar moet kijken als je een lijmtang wilt kopen.

Dit is namelijk de grootte van de tang. Als je met een groot werk werkt, is het belangrijk om een grote tang te hebben, zodat deze ook goed blijft passen. Je kunt beter een te grote lijmtang Bessey hebben dan een te kleine. Daarom is het altijd even goed opletten welke grootte je nodig hebt als je een lijmtang wilt kopen. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste tang gaat kopen. Voor veel mensen is dit erg belangrijk om voor te zorgen als je de beste lijmtang wilt kopen.

Soorten lijmtangen

Als je het over lijmtangen hebt, zijn er verschillende soorten waar je uit kunt kiezen. Er zijn drie verschillende soorten lijmtangen waar je uit kunt kiezen. Je hebt namelijk ratelklemmen, bankschroefklemmen en veerklemmen. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van bankschroefklem, want deze zijn met een schroefmechanisme te verstellen. Voor je eigen gemak is dit in de meeste gevallen de beste optie.

De veerklem werkt door middel van een veer die de klem dicht houdt. Het gevaar hiermee is dat de veer te krachtig of juist niet krachtig genoeg is. Daarom zijn deze klemmen niet voor iedere situatie een goede optie om voor te gaan. Ratelklemmen werken door middel van een ratelmechanisme, waardoor het mogelijk is om ze enorm strak te zetten. Hierbij is het belangrijk om dit niet te strak te doen met de lijmtang. Een lijmtang Bessey is meestal een bankschroefklem.