fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Omega potkrik Omega potkrik

Filters

Omega potkrik

De Omega potkrik is een goede optie als je op zoek bent naar een prettige krik om te gebruiken. Er zijn verschillende krikken te vinden die gebruikt kunnen worden, maar de Omega potkrik is voor automonteurs één van de favorieten. De potkrik is simpel te gebruiken en erg veilig. Daarom is het voor het werk in een garage ideaal om deze te gebruiken. De potkrik is daarom ook een goede optie om te kopen.

Een Omega potkrik werkt door middel van hydrauliek. Dit is natuurlijk ideaal om gebruik van te maken, want op die manier weet je zeker dat je een veilig systeem hebt om gebruik van te maken. Vooral als garage is het essentieel om voor veiligheid te zorgen. Het is dan ook geen wonder dat de potkrik zo populair is om te gebruiken in de garage. Voor veel monteurs is het een essentieel onderdeel van de werkzaamheden.

Wat is een Omega potkrik?

Een Omega potkrik is een krik van het merk Omega. De potkrik heeft haar naam te denken aan de vorm. Deze krikken lijken een beetje op een pot. In de meeste gevallen zijn het hydraulische krikken. Dit houdt in dat de krik gestuurd wordt door middel van hydrauliek. Dit is een betrouwbaar systeem wat veel kracht kan hebben. De Omega potkrik is voor veel monteurs daarom essentieel om te hebben.

Verder is het gewoon een krik. Dit houdt in dat het een apparaat is dat een groot gewicht omhoog kan drukken. Een potkrik wordt in de meeste gevallen wel in combinatie met assteunen gebruikt, maar is ideaal voor het ondersteunen en wegdrukken van grote gewicht, wat bijvoorbeeld essentieel is als je een auto of ander groot voertuig moet heffen. In de garage wordt dit regelmatig gedaan.

Hoe werkt een Omega potkrik?

De Omega potkrik werkt door middel van hydrauliek. Dit houdt in dat er een combinatie van druk en hydraulische vloeistof wordt gebruikt om veel kracht te produceren. Door druk die in een kamer in de potkrik opgebouwd wordt, gaat er een schotel omhoog. Het opbouwen van druk kan handmatig gedaan worden, maar ook door middel van pneumatiek. De pneumatiek wordt meestal in garages gebruikt. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de compressor genoeg kracht heeft om de krik omhoog te krijgen.

Hierbij is het erg belangrijk om voor een vlakke ondergrond te zorgen. Aangezien de potkrik de ondergrond gebruikt om het voertuig omhoog te duwen, is een stabiele ondergrond belangrijk om voor te zorgen. Als de potkrik heeft geheven, is het ook belangrijk om assteunen te gebruiken voor extra stabiliteit. Hierdoor kun je een voertuig ook voor een langere tijd heffen. Een potkrik is een stuk lichter en makkelijker in gebruik dan de standaard garagekrik.

Waar op letten bij een potkrik?

Als je een potkrik wilt kopen, is het wel zo handig om op een aantal punten te letten. Je kunt niet zomaar elke potkrik voor elk gebruik gebruiken. Daarom is het als eerste handig om te kijken naar de hefcapaciteit. Als je hier overheen gaat, is de kans groot dat de hele krik in elkaar stort en het voertuig naar beneden valt. Er staat niet voor niets een maximale hefcapaciteit op. In de meeste gevallen verschilt de hefcapaciteit tussen de 4000 kg en de 30.000 kg.

Daarnaast is het handig om te kijken naar de schotelhoogte. Als deze hoger is, is het ook mogelijk om hoger te heffen. Kleine krikken kunnen ook minder hoog heffen, maar dit is natuurlijk ook logisch. In sommige gevallen is het bij een Omega potkrik ook mogelijk om de schotelhoogte te kunnen verstellen.