fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Kolomboormachine Optimum Kolomboormachine Optimum

Filters

Kolomboormachine Optimum

De kolomboormachine Optimum is ideaal om mee te werken als je een werkplaats hebt. Een ander woord voor deze machine is ook wel een tafelboormachine of zuilboor. Deze boren zijn ideaal om goed mee aan de slag te gaan. Hiermee kun je erg precies te werk gaan en kun je makkelijk loodrecht boren. Vooral als je te maken hebt met precisiewerk is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je secuur te werk kan gaan.

De kolomboormachine Optimum werkt door middel van een voetplaat die je op de vloer of de werkbank bevestigt en een boortafel. De boortafel is de plek waar je het werk op kan leggen om in te gaan boren. Op die manier is het ook mogelijk om deze vast te klemmen tijdens het boren en secuur te werken. Voor iedere werkplaats is dit belangrijk als je wel een secuur werk hebt dat gedaan moet worden.

Wat is een kolomboormachine Optimum?

Het is als eerste natuurlijk handig om te weten wat een kolomboormachine Optimum precies is. Het is een kolomboormachine van het merk Optimum. Doordat de boormachine met een voetplaat op de grond of een werkbank staat, staat de boor goed vast, waardoor je meer stabiliteit hebt. Hierdoor is het mogelijk om zo secuur mogelijk te werk te gaan.

De boormachine heeft meestal ook een verstelbare tafel. Dit houdt in dat deze van hoogte te veranderen is. Op die manier is het mogelijk om de boordiepte in te stellen van de boor. Daarnaast kun je ook precies meten waar je gaat boren. Door klemmen op het werk te gebruiken, kun je secuur aan het werk. Het speciale aan een kolomboormachine Optimum is dat je de boor naar het werk toe brengt in plaats van andersom. Dit zorgt voor nog meer precisie.

Waar op letten bij een kolomboormachine Optimum?

Als je een kolomboormachine Optimum wilt kopen, is het wel zo handig om te weten waar je op moet letten bij het kopen. Dit kan soms lastig zijn om te weten. Het is als eerste belangrijk om te letten op het vermogen van de machine. Het vermogen van de machine heeft een effect op de kracht. Des te meer vermogen de machine heeft, des te meer kracht. In de meeste gevallen is het belangrijk om te kiezen voor een instelbaar toerental.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar een verstelbare boortafel. Door deze te kunnen verstellen, is het mogelijk om het werk op de juiste hoogte te brengen en de boordiepte in te stellen. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om de hoek van de boortafel in te stellen. Als je schuin wilt boren, is dit ideaal om voor te gaan.

Wat zijn de voordelen van een kolomboormachine?

Het kiezen voor een kolomboormachine Optimum brengt verschillende voordelen met zich mee. Het is mogelijk om hierdoor zo secuur mogelijk te werk te gaan. Als je gebruik maakt van een accuboormachine of een klopboor heb je misschien net zoveel vermogen als een kolomboormachine, maar heb je geen precisie. Overigens is het vermogen vaak ook wat minder. De kolomboormachine neemt een stuk meer ruimte in, maar hierdoor kun je een stuk secuurder te werk gaan.

Daarnaast kun je veel meer kracht uitoefenen op het materiaal. Als je werkt met hele harde materialen, is het een stuk makkelijk om gebruik te maken van het vermogen van een kolomboormachine. Veel boren zijn niet krachtig genoeg voor de hardere materialen. Een kolomboormachine Optimum is hierbij altijd een optie waar je voor kunt kiezen. Hierdoor haal je het meeste uit de boor. Dit is natuurlijk prettig om voor te kiezen bij een kolomboormachine.