fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Rhodius lamellenschijf Rhodius lamellenschijf

Filters

Rhodius lamellenschijf

Een Rhodius lamellenschijf is één van de beste opties waar je voor kunt kiezen als je op zoek bent naar een lamellenschijf. Er zijn verschillende opties te vinden als je deze zoekt. Voor het bewerken van lasnaden of het bijslijpen van kanten is het essentieel om een goede lamellenschijf te hebben. Vooral als je op zoek bent naar een multifunctionele schijf die je voor een slijpmachine kunt gebruiken, is een Rhodius lamellenschijf een goede optie om voor te gaan.

De lamellenschijf is onmisbaar als je veel aan het werk bent met lassen, slijpen of schuren. Het is belangrijk om scherpe materialen goed af te kunnen bramen en lasnaden kunnen mooi bijgewerkt worden met een lamellenschijf. Voor veel mensen die in een werkplaats werken, is het dan ook erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je een lamellenschijf hebt om gebruik van te kunnen maken.

Wat is een Rhodius lamellenschijf?

Het is als eerste natuurlijk belangrijk om te weten wat een Rhodius lamellenschijf precies is. Dit kan soms lastig zijn om te weten. Het is eigenlijk gewoon een lamellenschijf van het merk Rhodius. Een lamellenschijf is een soort afbraamschijf. Het speciale aan een lamellenschijf is dat deze kleine stukjes schuurlinnen heeft. De lamellenschijf bestaat uit drie belangrijke componenten die samen ervoor zorgen dat het beste resultaat bereikt kan worden.

Als eerste heb je de schuurlamellen. Deze zijn de schuurlaag van de schijf. Door een waaiervormige manier van liggen en de radiale rangschikking van deze schuurlamellen, is het schuurresultaat van de Rhodius lamellenschijf ideaal. Het is mogelijk om de schuurlamellen in verschillende soorten korrels en korrelgroottes te krijgen, waardoor je altijd het optimale resultaat kan vinden om gebruik van te maken. Voor veel mensen is dit natuurlijk ideaal om voor te gaan.

Als tweede heb je de drager. Dit is een simpele metalen schijf die de lamellen verbindt met het schuurapparaat. Op de drager worden de schuurlamellen bevestigd met het laatste onderdeel; de kleefhars. Dit is een speciaal laagje dat tussen de drager en de lamellen zit. In principe is dit het bindmiddel dat de lamellen verbindt met de drager. Door de Rhodius lamellenschijf goed te gebruiken, kun je voorkomen dat de lamellen loslaten.

Waar kan een Rhodius lamellenschijf voor gebruikt worden?

Een Rhodius lamellenschijf kan gebruikt worden als vervanger voor de afbraamschijf of de fiberschijf. De lamellenschijf is op verschillende manieren in te zetten. Zowel voor het zware als het fijne werk kun je deze gebruiken. Hierbij is het vooral belangrijk om te letten op de korrels. Hierdoor is het mogelijk om de lamellenschijf voor verschillende materialen en gebruiken te gebruiken. Op die manier weet je zeker dat je het meeste uit de schijf kunt halen.

Welke soort korrel kiezen?

Als je een Rhodius lamellenschijf wilt kiezen, is het belangrijk om te weten welke korrel je moet kiezen. Er zijn verschillende opties als het gaat om de korrel van een lamellenschijf. Er zijn vier opties waar je voor kunt kiezen. Als eerste heb je aluminiumoxide. Dit wordt veel gebruikt bij hittebestendige metalen. Deze korrel is breed inzetbaar en relatief goedkoop. Als tweede heb je de keramische aluminiumoxide korrel. Deze lijkt op de eerste, maar is een stuk scherper en puntiger.

Als derde heb je de keramische korrel. Deze wordt gebruikt bij het bewerken van staal. Door de harde, taaie en scherpe vorm van de korrel, is deze erg veelzijdig om te gebruiken. Als laatste heb je de zirkoniumoxide korrel. Dit is een korrel die veel gebruikt wordt bij zware druk. Aangezien de korrels snel breken, ontstaan er steeds nieuwe snijkanten. Voor een Rhodius lamellenschijf kan dit ideaal zijn om voor te kiezen.