fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Compressoren Compressoren

Filters

Scheppach compressoren

Scheppach is een bedrijf dat zich al tientallen jaren specialiseert in houtbewerkingsmachines. U kunt er dus op vertrouwen dat het met de kwaliteit van Scheppach wel goed zit. Bij Kippers, een van de Scheppach dealers in Nederland, vindt u het assortiment dat Scheppach te bieden heeft. In dit assortiment vindt u onder andere de compressoren van Scheppach.

Scheppach compressoren werking

Een compressor is een onmisbare machine voor wanneer u aan het werk gaat met uw pneumatisch gereedschap. Zoals velen weten, werkt pneumatisch gereedschap op perslucht. Deze perslucht ontstaat niet zomaar, hiervoor is een compressor nodig. Een compressor zuigt lucht in en drukt deze lucht vervolgens samen. Hierdoor ontstaat er een hogere luchtdruk in de compressor dan buiten de compressor. Of te wel, de compressor bevat nu perslucht. Deze perslucht heeft vaak de druk van 6 tot 22 bar. Hoe een compressor perslucht creëert kan verschillen. Daarnaast zijn er ook vele verschillende toepassingen voor perslucht. De mogelijkheden zijn dus erg uitgebreid.

Scheppach compressoren soorten

De meest populaire soort compressor is de zuigercompressor. Deze compressor verzamelt lucht en pers deze samen door middel van zuigers. De zuigercompressor is dan wel een van de oudste compressors, maar wordt nog steeds veelvuldig gebruikt. En dat is niet gek, de zuigercompressor is namelijk erg doeltreffend en is op veel manieren toe te passen. Zuigercompressoren kunnen gebruikt worden om zowel gas als lucht samen te drukken. Een andere populaire compressor is de schroefcompressor. In deze compressor bevinden zich twee rotors die parallel ten opzichte van elkaar zijn geplaatst. Deze twee rotors, of schroeven, hebben een in elkaar grijpend profiel en tegengestelde assen. Hierdoor wordt de lucht in één richting gedrukt. Een voordeel van de schroefcompressor ten opzichte van de zuigercompressor is dat deze meer lucht kan leveren dan een zuigercompressor.

Scheppach compressor kopen

In het assortiment van compressoren van Scheppach heeft u de keuze uit verschillende soorten compressoren. Een relatief kleine compressor van 24 liter kunt u via Kippers verkrijgen voor 131 euro. Dit is een compressor met een inhoud van 24 liter een luchtdruk van 8 bar. Voor het zwaardere werk kunt u eens kijken naar de Scheppach compressor hc53dc. Dit is een grotere compressor, namelijk eentje met een inhoud van 50 liter. De Scheppach compressor hc53dc heeft een luchtdruk van 10 bar en een luchtverbruik van 412 liter per minuut. U kunt deze compressor gebruiken voor vrijwel al uw luchtgereedschap. Wilt u meer weten of advies over deze en andere compressoren? Dan kunt u contact opnemen met Kippers. Kippers geeft u graag vakkundig gratis advies om u verder op weg te helpen.