fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Lintzaagmachines Lintzaagmachines

0 resultaten
Sorteer op
Er zijn geen resultaten
Filters

Scheppach lintzaagmachines

Voor het zagen van veel materiaal en voor het zagen van bochten, kunt u het beste een lintzaagmachine gebruiken. Ook voor dikke werkstukken is een lintzaagmachine zeer geschikt. Er zijn verschillende lintzaagmachines op de markt die geschikt zijn voor het zagen van verschillende soorten materiaal. Zo zijn er lintzaagmachines die bedoeld zijn voor het zagen van hout, maar ook lintzaagmachines die u kunt gebruiken voor het zagen van kunststof of metaal. Op de site van Kippers wordt het aanbod van Scheppach lintzaagmachines overzichtelijk weergegeven. Neem gerust een kijkje en aarzel niet om contact op te nemen wanneer u vragen heeft.

Scheppach lintzaagmachines werking

Lintzaagmachines worden aangedreven door middel van een elektromotor. In een lintzaagmachines zijn twee wielen in een verticale opstelling ten opzichte van elkaar geplaatst. Tussen deze twee wielen is een zaaglint van enkele meters gespannen. Dit zaaglint is eindeloos. Dit betekent dat het zaaglint geen begin en geen einde heeft en dus in een cirkel aan elkaar is bevestigd. De elektromotor drijft het onderste wiel aan, zodat het zaaglint in beweging komt. Het zaaglint beweegt van boven naar beneden, waardoor het werkstuk tegen de tafel van de zaagmachine wordt gedrukt. Vervolgens beweegt u uw werkstuk tegen het zaaglint aan. Hierbij kunt u nog eventueel gebruik maken van een geleide liniaal, om zo nauwkeurig te kunnen zagen.

Scheppach lintzaagmachines toepassing

Door de unieke vorm van de lintzaagmachine kunt u met deze machine zeer lange zaagsneden maken. Dit komt goed van pas wanneer u materialen met een grote dikte wilt doorzagen. Daarnaast is het zaagblad van een lintzaagmachine ook erg dun. Hierdoor is het erg eenvoudig om nauwkeurig bochten te zagen in uw werkstukken. Hoe dunner het zaaglint is, hoe scherpere bochten u kunt zagen. Tot slot kunt u dus verschillende materialen bewerken met lintzaagmachines. Hierbij geldt, hoe harder het materiaal hoe lager de zaagsnelheid van de lintzaagmachine is. Wanneer u metaal gaat doorzagen met uw lintzaag, is het van belang om het zaagblad voldoende te koelen met koelvloeistof. Hiermee voorkomt u dat het zaaglint vervormt tijdens het zagen.

Merken lintzaagmachines Scheppach

Bij Kippers kunt u lintzaagmachines kopen van verschillende merken. Een van deze merken is Scheppach. Scheppach is een Duits bedrijf met maar liefst 90 jaar ervaring op het gebied van houtbewerkingsmachines. Van Scheppach kunt u goede machines in een moderne uitvoering verwachten. Deze machines helpen u bij het bereiken van de beste werkresultaten. Een van deze machines is bijvoorbeeld de Scheppach Lintzaagmachine HBS300 12. Deze zaagmachine is te gebruiken voor het zagen van hout en plastic en is geschikt voor in elke werkplaats. Neem een kijkje in het assortiment en ontdek of de Scheppach Lintzaagmachine HBS300 12 of juist een ander model iets voor u is