fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Supergas Argon Supergas Argon

Filters

Supergas argon

Supergas argon kan in verschillende gevallen goed van pas komen. Het is een speciaal gas dat in veel situaties een gebruik heeft gekregen. Het is één van de edelgassen, wat betekent dat het interte eigenschappen heeft. Voor veel gebruiken kan dit goed van pas komen. Daarom komt Supergas argon voor veel mensen ook goed van pas om gebruik van te maken. In veel garages en werkplaatsen is argon niet meer te missen.

Argon wordt veel gebruikt als beschermgas, wat erg handig is om gebruik van te maken. In sommige gevallen kan het gas zelfs gemengd worden met andere gassen zodat er een extra werking ontstaat. Argon staat vooral bekend om de gebruiken bij het lassen, wat natuurlijk erg belangrijk is om te doen. Daarnaast is het ook gewoon een onderdeel van de lucht die we dagelijks inademen zo’n 1% van de lucht is argon.

Wat is Supergas argon?

Supergas argon zijn flessen die gevuld zijn met argon. Deze kunnen goed gebruikt worden in verschillende situaties. Argon is een gas dat interte eigenschappen heeft. Dit houdt in dat het gas niet brandbaar, giftig of explosief is. Hierdoor kan het ideaal gebruikt worden als beschermgas. Wel is het belangrijk om er goed mee om te gaan, want een te hoge concentratie aan argon kan zuurstof verdrijvend werken, waardoor er wel stikgevaar is.

Argon kan gemengd worden met verschillende andere gassen, waaronder zuurstof, waterstof, koolstofdioxide, stikstof en helium. Vooral voor het beschermen van een werkstuk wordt dit veel gedaan. Tijdens het TIG lassen heeft Supergas argon dan ook een belangrijke werking om rekening mee te houden. Door het langzame opstijgen van argon is het mogelijk om met een kleine toevoer aan argon goed TIG te lassen. Wel is het belangrijk om de juiste mengsels van gassen hierbij te kiezen.

Supergas argon mengen

Supergas argon kan gemengd worden met verschillende gassen. Het is hierbij het makkelijkste om argon te mengen met het gas waar het oorspronkelijk ook mee gemengd was. Verschillende menggassen hebben een andere werking en ook een andere toepassing. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de toepassing, het materiaal, de gastoevoer en de omstandigheden waarmee je last. Daarom is het handig om te kijken welke optie je waarvoor het beste kunt gebruiken.

Supergas argon is het meest gebruikte gas bij het lassen. Ondanks dat het vrij prijzig kan zijn, is het de veiligste manier om te lassen. Door de lage toevoer is het daarnaast ook niet al te duur om te gebruiken als je het goed doet. Bij sommige lastechnieken wordt argon gemengd met helium om een effectief beschermgas te vormen. Zowel op zichzelf als in combinatie met een ander gas is argon goed te gebruiken.

Supergas argon herkennen

Je kunt Supergas argon makkelijk herkennen. De flessen hebben altijd een groene bovenkant. De bovenkant geeft aan dat er argon in de fles zit. Het is mogelijk om de flessen in verschillende formaten te verkrijgen. Daarbij is het belangrijk om de flessen te bewaren in een brandveilige ruimte. Ondanks dat argon brandveilig is, kan de druk in de flessen wel oplopen door de warmte van een brand. Daarom is het een richtlijn om een brandveilige ruimte te gebruiken voor de opslag.

Het is zowel mogelijk om pure argon als argon lasgas te kopen. Hier zit een klein verschil tussen. Pure argon heeft een iets donkere kleur dan argon lasgas. Argon lasgas is in de meeste gevallen al gemengd en kan direct gebruikt worden om mee te lassen. Supergas argon is in beide vormen te vinden als je hier gebruik van wilt maken. Dit is natuurlijk prettig om te weten.