• Bel ons op het nummer 0548 51 75 75
  • Volgende werkdag geleverd!
  • 1100 m2 showroom in Rijssen!

Metaalbewerking

Metaalbewerking

Met metaalbewerking wordt het bewerken van elk soort metaal bedoeld. Vele verschillende soorten metalen en metaallegeringen worden tegenwoordig bewerkt om deze te kunnen toepassen voor verschillende doeleinden. Populaire metaalsoorten in de metaaltechniek zijn onder andere staal, aluminium en RVS. Ook het maken van sieraden wordt gedaan door middel van metaalbewerking. Hiervoor worden gebruikelijk edelmetalen gebruikt. Metalen worden bewerkt tot losse onderdelen, halffabricaten, assemblages of constructies. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • Bruggen
  • Boten
  • Machine onderdelen
  • Kunst
  • Puinconstructies
  • Hekwerken

Zowel de bouw, de medische sector, de machinebouw en meer maken dus gebruik van producten die tot stand komen door metaalbewerking.

Metaalbewerkingsprocessen

Voor verschillende uitkomsten worden er verschillende metaalbewerkingsprocessen toegepast. Deze processen zijn grofweg in twee groepen op te delen. Namelijk de verspanende metaalbewerking en de niet-verspanende metaalbewerking. Verspanende metaalbewerking houdt in dat metaal wordt bewerkt door middel van verspaning. Bij dit proces worden spaantjes uit het metaal verwijderd om zo de gewenste vorm te creƫren. Een aantal verspanende technieken zijn slijpen, draaien, frezen, schaven en zagen.

Niet-verspanende metaalbewerking is een metaalbewerkingstechniek waarbij er dus geen gebruik wordt gemaakt van verspaning. Hierbij kunt u denken aan walsen, snijden, lassen, gieten en smeden.

Metaalbewerkingsmachines

Metaalbewerking is een breed begrip en bestaat dus uit veel verschillende bewerkingsprocessen. Voor al deze verschillende processen zijn er natuurlijk verschillende metaalbewerkingsmachines nodig. Bij Kippers Rijssen vindt u verschillende metaalbewerkingsmachines en metaalbewerking gereedschappen die u hiervoor kunt gebruiken. Een aantal machines en gereedschappen uit het assortiment van Kippers zijn: taparmen, metaaldraaibanken, rollenbanen, rolbokken en afkortzaagmachines.

Soorten metaalbewerkingsmachines

Taparmen worden gebruikt voor het snel een eenvoudig tappen. Bij Kippers heeft u keus uit verschillende pneumatische taparmen. Deze machines garanderen snelheid, betrouwbaarheid en nauwkeurigheid. De prijs varieert van 1500 euro tot 3300 euro.

De metaaldraaibank is een machine waarbij het metaal om zijn as tegen het gereedschap draait. Zo wordt er materiaal van het werkstuk afgenomen tot het gewenste resultaat is bereikt. Deze machines zijn bij Kippers verkrijgbaar in verschillende modellen en van verschillende merken. De prijs van deze machines ligt tussen de 695 euro en 1720 euro.

Rollenbanen kunnen worden gebruikt in combinatie met verschillende metaalbewerkingsmachines, bijvoorbeeld bandzaagmachines en cirkelzaagmachines. Rollenbanen zijn namelijk zeer geschikt voor het aanvoeren van lange en zware werkstukken. Het is ook mogelijk om meerdere rollenbanen aan elkaar te koppelen. De prijs van dit product ligt tussen de 125 euro en 165 euro. Ook rolbokken ontbreken niet in het assortiment van Kippers. Deze handige materiaalsteun is al verkrijgbaar vanaf 27 euro. Zoals boven genoemd kunt u bij Kippers ook terecht voor het aanschaffen van een afkortzaagmachine. Afkortzaagmachines worden toegepast voor het op maat zagen van balken, buizen, kokers en latten van verschillende materialen. De afkortzagen van Kippers worden inclusief zaagblad geleverd en hebben verschillende functies die het werken met de machine vergemakkelijken. De exacte functies verschillen per model en staan op de site duidelijk voor u omschreven. Dit geldt ook voor de andere metaalbewerkingsmachines die op de site staan. Voor meer informatie kunt u dus de site raadplegen. Ook kunt u langskomen in de showroom of bellen naar 0548 51 75 75.