• Bel ons op het nummer 0548 51 75 75
  • Volgende werkdag geleverd!
  • 1100 m2 showroom in Rijssen!

Plaatscharen

Plaatscharen
Plaatscharen zijn een onmisbare tool voor het bewerken van en werken met metalen platen. Elke metaalbewerker zal dit beamen en bovendien zal hij aangeven dat het “knippen” van metaal vakmanschap vereist. Je kunt echter over nog zoveel vakmanschap beschikken, als de tools waarmee je moet werken kwalitatief niet in orde zijn, dan houdt het snel op. Kies daarom voor de plaatscharen uit het assortiment van Kippers Rijssen. U bent dan verzekerd van de beste kwaliteit en bovendien betaalt u bij Kippers nooit teveel!

Plaatscharen met handbediening

Het merendeel van de plaatscharen uit ons assortiment zijn plaatscharen die met de hand bediend worden. U heeft de keuze uit verschillende modellen, waaronder het zogenaamde “bankschroef model”. Deze plaatst u eenvoudig op de werkbank en is verkrijgbaar in verschillende mes lengtes. Naast dit type plaatschaar hebben we ook een plaatschaar op voet in het assortiment opgenomen. Deze plaatschaar is uitermate geschikt voor het knippen van grotere metalen platen.

Gemotoriseerde plaatschaar

De grote tegenhanger van de plaatschaar die met de hand bediend wordt is de gemotoriseerde plaatschaar. U begrijpt vast en zeker dat deze machine u meer mogelijkheden biedt dan de hierboven beschreven variant. De gemotoriseerde versie wordt veel gebruikt in en door onder andere:

  • Werkplaatsen
  • Onderhoudsdiensten
  • Scholen
  • Opleidingscentra

Deze machine vereist de nodige technische kennis, maar u bent uiteraard die professional voor wie deze machine geen geheimen heeft.

Veilig werken

Het is altijd belangrijk om de veiligheid in de werkplaats of garage niet uit het oog te verliezen. Maar het werken met plaatscharen verdient toch extra aandacht. Een ongeluk zit in een klein hoekje en in het geval van een ongeluk met een plaatschaar zijn de gevolgen vaak verregaand. Zorg er dan ook altijd voor dat deze tool alleen gebruikt wordt door mensen die weten hoe ze ermee om moeten gaan. Is dit niet het geval, bijvoorbeeld in het geval van een leerling of stageloper? Blijf er dan altijd bij!

Beschrijving en productspecificaties

De plaatscharen die u in onze webwinkel vindt zijn allemaal voorzien van duidelijke foto’s en productbeschrijvingen. Bovendien ontbreken de technische specificaties niet. Zo stellen wij u in staat om de juiste keuze te maken. Uw bestelling heeft in verreweg de meeste gevallen al de volgende werkdag al in huis. Dit komt omdat wij vanuit eigen voorraad leveren en de lijnen dus kort zijn. Kiezen voor Kippers Rijssen is kiezen voor kwaliteit, service en scherpe prijzen. Wij zien uw bestelling dan ook graag tegemoet!