• Bel ons op het nummer 0548 51 75 75
  • Volgende werkdag geleverd!
  • 1100 m2 showroom in Rijssen!

Reduceermeters

Reduceermeters

Bij laswerkzaamheden is het erg belangrijk dat het gas dat wordt gebruikt onder de juiste druk uit de cilinder komt. Om de juiste druk te genereren wordt gebruik gemaakt van reduceermeters. Kippers Rijssen heeft verschillende van deze instrumenten voor u op voorraad. U koopt deze natuurlijk gemakkelijk en voordelig in onze webwinkel. Bekijk hieronder het volledige aanbod reduceermeters.

De werking van reduceermeters

De druk in een gascilinder is erg hoog. Deze druk is zelfs zo hoog dat deze eerst verlaagd dient te worden voordat er met het betreffende gas kan worden gewerkt. Een reduceermeter, ook wel reduceerventiel, maakt dit mogelijk. Een reduceerventiel bestaat altijd uit twee verschillende meters. Op de eerste meter van dit instrument kunt u de druk in de gasfles aflezen. Op de tweede meter kunt u heel nauwkeurig de door u gewenste werkdruk instellen. Wanneer het ventiel open gedraaid wordt, komt het gas precies op de door u ingestelde druk uit de cilinder.

Aandachtspunten bij het aansluiten van reduceermeters

Het aansluiten van reduceermeters is geen ingewikkelde materie. Toch vereist het wel enige kennis en bovendien moet u ook de nodige veiligheidsvoorschriften in acht nemen. Voordat u deze meter aansluit raden wij u aan om de gasfles even te openen en direct weer te sluiten. In vaktermen wordt dit ook wel ‘het snuiten van de fles’ genoemd. Door de fles te snuiten voorkomt u dat er vuil of vocht vanuit de kraan op de cilinder in het reduceerventiel terecht komt.

Een tweede punt van aandacht is het daadwerkelijke aansluiten van dit soort ventielen. Zorg er hierbij altijd voor dat er niemand aan de kant van het ventiel staat als de gasfles wordt geopend. Het kan immers voorkomen dat de reduceermeter in kwestie defect is of niet goed is bevestigd. We hoeven u vast niet nader uit te leggen dat het gevaarlijk is als er ruim 200 bar door een defect of niet goed aangesloten ventiel raast. Bent u op zoek naar meer lasapparatuur? Bekijk dan ook:

Reduceermeters kopen

In onze webwinkel vind u verschillende typen reduceermeters. Door te klikken op de foto komt u uit bij de technische specificaties die u meer info verschaffen. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met de klantenservice van Kippers Rijssen in het geval u vragen heeft over dit specifieke meetinstrument. Ook deze reduceermeters leveren wij uit eigen voorraad en u heeft uw bestelling dan ook altijd snel in huis.