• Bel ons op het nummer 0548 51 75 75
  • Volgende werkdag geleverd!
  • 1100 m2 showroom in Rijssen!

Schuurmachines

Schuurmachines

Schuurmachines is een overkoepelende term voor verschillende machines die worden gebruikt voor het glad maken van verschillende materialen. Een andere toepassing voor een schuurmachine is als voorbehandeling van het materiaal of voor het verwijderen van verfresten. Schuurmachines zijn verkrijgbaar als kleine apparaten of als vaste machines waarbij het werkstuk over of langs de schuurmachine bewogen moet worden. Kippers biedt vooral industriële vaste machines, maar u kunt hier echter ook terecht voor kleine handapparaten zoals haakse slijpmachines.


Schuurmachines soorten

Kippers Rijssen heeft verschillende schuurmachines in het assortiment, waaronder:

  • -Bandschuurmachines
  • -Slijpmachines
  • -Polijstmachines
  • -Pneumatische haakse slijpmachines

Al deze verschillende schuurmachines hebben uiteraard verschillende werkingen en toepassingen. Voor het aanschaffen van een schuurmachine is het van belang dat u weet waar u op moet letten en dat u de juiste machine kiest.

Schuurmachines bandschuurmachines

Een bandschuurmachine bestaat onder andere uit twee rollen waarover een schuurband gespannen is. Één van deze rollen wordt aangedreven door een elektromotor. Zodra de machine aan wordt gezet, beweegt de schuurband als een rupsband. Deze band wordt gebruikt om het materiaal te schuren. Een voordeel van de bandschuurmachine is dat de schuurband maar één kant op beweegt. Hierdoor wordt er altijd in één richting geschuurd en kunt u dus altijd in de richting van de nerf schuren, wanneer u hout schuurt. Hiermee kunt u lelijke krassen voorkomen. Ook andere materialen kunnen bewerkt worden door middel van een bandschuurmachine. Materialen waarvoor de bandschuurmachine geschikt is, zijn verschillende metalen, hout en kunststof.

Schuurmachines slijpmachine

Een slijpmachine wordt gebruikt voor het slijpen van andere gereedschappen, zoals messen, beitels, scharen etc. Bij een slijpmachine kan er onderscheid gemaakt worden tussen een werkbankslijper en een haakse slijper. Een werkbankslijper wordt ook wel tafelslijpmachine genoemd en wordt vaakt op een werkbank geplaatst. Een werkbankslijper wordt aangedreven door een elektromotor. De haakse slijpmachine van Kippers wordt aangedreven door pneumatiek. Een ander verschil is de grootte en het gebruik van de slijpmachine. Een haakse slijpmachine wordt ook wel slijptol genoemd en is een handapparaat. Hierbij beweegt het apparaat over het werkstuk terwijl bij een werkbankslijpmachine het werkstuk naar het apparaat gebracht wordt.

Schuurmachines polijstmachines

Met een polijstmachine kunt u verschillende soorten materiaal bewerken. De polijstmachines van Kippers zijn voornamelijk geschikt voor het polijsten van metalen. Een polijstmachine zorgt voor een glad oppervlakte van uw bewerkte materiaal. Hiermee voorkomt u roestvorming, gaat de sierwaarde van het product omhoog en/of voorkomt u wrijving wanneer er contact gemaakt wordt tussen twee onderdelen. Met de polijstmachines van Kippers kunt u onder andere aluminum, RVS en koper polijsten.

Schuurmachines met stofafzuiging

Wanneer u werkt met een schuurmachine doet u er om meerdere redenen verstandig aan om ook gebruik te maken van een stofafzuiging. Een afzuiginstallatie zorgt ervoor dat u prettiger, gezonder en beter te werk kunt gaan. Dankzij het gebruiken van een stofafzuiging zullen uw schuurbladen, schijven en banden langer meegaan. Daarnaast komt er bij het schuren van hout of andere materialen fijnstof vrij. Het is uiteraard niet goed voor uw gezondheid om dit in te ademen. Om dit te voorkomen heeft u hier dus ook baat bij een goede afzuiginstallatie.