• Bel ons op het nummer 0548 51 75 75
  • Volgende werkdag geleverd!
  • 1100 m2 showroom in Rijssen!

Seneca Gereedschap

Seneca gereedschap

Seneca tools is een bedrijf die al ruim 10 jaar verschillende gereedschappen produceert die u zeker niet kunt missen in de werkplaats. In het Seneca aanbod van Kippers vindt u een aantal gereedschappen, instrumenten en hulpmiddelen van Seneca. Een aantal van deze Seneca gereedschappen zijn:

  • Griptangen
  • Inbussleutels
  • Ratels

Neem gerust een kijkje in het assortiment en aarzel niet om contact op te nemen wanneer u met vragen zit.

Seneca griptang

Met een griptang kunnen producten erg stevig vastgehouden of tegen elkaar aan geklemd worden. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan buizen. Door de ronde, holle bek van de tang passen ronde objecten makkelijk in de tang. De tanden aan de binnenkant van de bek zorgen voor extra grip. Door een extra hendel in de tang kunt u de tang op een bepaald punt vast zetten. Zo hoeft u niet te blijven knijpen wanneer deze in de gewenste stand staat. Om de tang weer te ontspannen, gebruikt u simpelweg de hendel. Met een griptang kunt u bijvoorbeeld harde producten tegen elkaar klemmen, beschadigde bouten of moeren losdraaien of houten platen vasthouden tijdens het lijmen.

Seneca inbussleutel

De inbussleutel is een van de meest bekende handgereedschappen. Het L-vormige staafje die u nodig heeft bij allerlei eenvoudige, en minder eenvoudige klussen, heeft vrijwel iedereen wel eens vastgehouden. Een andere naam voor het sleuteltje is binnenzeskanstiftsleutel. Een inbussleutel is te gebruiken voor het losdraaien en vastdraaien van inbusbouten en inbusmoeren. Omdat inbussleutels en inbusbouten voorkomen in veel verschillende maten worden inbussleutels in het algemeen in sets verkocht. Zo ook de inbussleutels van Seneca.

Seneca ratels

Een ander stuk gereedschap van Seneca die bij Kippers te vinden is, is de ratel. Dit is een zeer oud gereedschap die helpt bij het los- en vastdraaien van moeren en bouten. Deze sleutel beschikt over een ratelmechanisme die ervoor zorgt dat de draairichting hetzelfde blijft terwijl u de ratel heen en weer beweegt. Van te voren stelt u in of de ratel met de klok mee of tegen de klok in moet draaien.