• Bel ons op het nummer 0548 51 75 75
  • Volgende werkdag geleverd!
  • 1100 m2 showroom in Rijssen!

Griptangen

Seneca griptangen

Als werkzaamheden een bijzonder goede grip vereisen, dan kiest u voor Seneca griptangen. Een griptang is een stuk handgereedschap met heel specifieke eigenschappen. De echte vakman kent deze eigenschappen en heb je eenmaal met dit gereedschap gewerkt, dan neem je geen genoegen met minder. Dit geldt zeker voor de Seneca griptangen. Het volledige assortiment hiervan treft u hieronder aan.

Seneca; groot in zijn eenvoud

De Seneca griptangen zijn groot in hun eenvoud. De tang ziet er niet ingewikkeld uit en is dit dan ook niet. Toch is enige kennis noodzakelijk om deze tangen te gebruiken op de manier waarvoor ze bedoeld zijn. Verreweg de meeste griptangen hebben een gekartelde bek. Dit draagt mede bij aan de uitstekende grip van deze tangen, die veel gebruikt worden om metalen delen vast te klemmen. Dit vastklemmen is noodzakelijk om ze verder te kunnen bewerken.

Instellen van de tang is eenvoudig. Het klinkt vreemd, maar het instellen van de tang begint door de tang te sluiten (dicht te knijpen). Vervolgens stelt u door middel van de schroef op het ene handvat van de griptang de opening van de bek in. Let erop dat u dit iets nauwer is dan de dikte van het materiaal dat u wilt klemmen. De volgende stap is het openen van de bek van de tang en het materiaal vast te pakken. U drukt beide handvaten samen, net zo lang totdat u een klikgeluid hoort. Het materiaal zit nu vast in de tang. Bijkomend voordeel van deze Seneca griptangen is dat u de handvaten niet krachtig samen hoeft blijven te drukken tijdens het bewerken van het materiaal. Om het materiaal weer vrij te geven drukt u de hendel in die op één van de handvaten is aangebracht.

Seneca biedt ook andere opties aan:

Seneca griptangen kopen

Het merk Seneca behoort al jaren tot de beste merken op het gebied van gereedschap. De Seneca griptangen horen dan ook thuis in elke professionele werkplaats, productieruimte of garage. Vanzelfsprekend heeft u bij Kippers Rijssen een ruime keus aan Seneca griptangen. Zo zijn er typen met gebogen bek, rechte bek en zijn er griptangen voor speciale werkzaamheden (laswerkzaamheden of een speciale Seneca griptang voor plaatwerk).

In onze webwinkel is het bestellen van deze tangen eenvoudig. Zoals u van ons gewend bent weten wij de prijs altijd laag te houden. U heeft uw bestelling snel in huis, want natuurlijk hebben wij ook de Seneca griptangen gewoon voor u op voorraad.