• Bel ons op het nummer 0548 51 75 75
  • Volgende werkdag geleverd!
  • 1100 m2 showroom in Rijssen!

Slagmoersleutel

Slagmoersleutel

Slagmoersleutels worden veel gebruikt door automonteurs, klussers en hobbyisten. Met dit gereedschap kunt u bouten en moeren eenvoudig vastdraaien en losmaken. Er zijn twee soorten slagmoersleutels verkrijgbaar, namelijk de pneumatische slagmoersleutel en de accuslagmoersleutel. Bij Kippers vindt u verschillende pneumatische slagmoersleutels en bijbehorende accessoires, zoals luchtgereedschap houders, krachtdoppen en beschermhoezen.

Slagmoersleutel gebruik

Een pneumatische slagmoersleutel wordt ook wel een luchtsleutel genoemd. Net als ander luchtgereedschap wordt een pneumatische slagmoersleutel aangedreven door middel van perslucht. Er is dus een compressor met verbindingsslang nodig om gebruik te kunnen maken van dit gereedschap. Een slagmoersleutel die op lucht werkt, is een erg krachtig gereedschap. Doordat het gereedschap wordt aangedreven door lucht, is het bijna altijd mogelijk om de maximale slagkracht te halen. Slagmoersleutels kunnen onder andere gebruikt worden om wielmoeren los of vast te draaien. Daarnaast zijn er nog andere toepassingen voor de slagmoersleutel. U kunt deze bijvoorbeeld gebruiken wanneer u veel moet sleutelen. Een slagmoersleutel bespaart u dan namelijk veel tijd. Ook het verwisselen van een frees verloopt een stuk eenvoudiger en sneller wanneer u gebruik maakt van een slagmoersleutel.

Slagmoersleutel lucht

Voor het werken met een slagmoersleutel is veel lucht nodig. Om de luchtsleutel van lucht te voorzien heeft u dus een compressor nodig. Het is hierbij belangrijk dat de capaciteit van de compressor groot genoeg is. Ook moet u er op letten dat de persluchtslang lang genoeg is. Een ander belangrijk punt om op te letten is dat de compressor meer lucht kan geven dan wat de slagmoersleutel verbruikt. Zo hoeft u nooit te wachten tot de compressor weer vol genoeg is. Zo kunt u onafgebroken doorwerken.

Slagmoersleutel accu of pneumatisch

Wanneer u een slagmoersleutel gaat aanschaffen heeft u de keuze uit een slagmoersleutel die werkt met een accu of die werkt op lucht. Beide soorten hebben voordelen en nadelen. Een voordeel van een accuslagmoersleutel is dat deze erg mobiel is. Het is makkelijk mee te nemen. Echter is het minder handig om zo’n slagmoersleutel te gebruiken voor zwaardere klussen. Hiervoor kunt u dan een zwaardere accuslagmoersleutel gebruiken. Deze is dan logischerwijs wel minder mobiel. U kunt er ook voor kiezen een pneumatische slagmoersleutel te kopen. Deze zeer geschikt voor het uitvoeren van zware klussen. Daarnaast is een pneumatische slagmoersleutel duurzaam. Het vraagt weinig aan onderhoud en slijt, in tegenstelling tot gereedschappen met een accus, niet snel. Daarnaast is lucht een stuk goedkoper dan elektriciteit of aardgas.