• Bel ons op het nummer 0548 51 75 75
  • Volgende werkdag geleverd!
  • 1100 m2 showroom in Rijssen!

Hydrofoorpompen

Hydrofoorpompen

Kippers Rijssen is van alle markten thuis als het gaat om werkplaatsinrichting, gereedschappen en machines. Vanzelfsprekend beschikken wij over verschillende hydrofoorpompen in ons assortiment. Hydrofoorpompen zijn handige en compacte pompen die u in staat stellen om voldoende druk op de waterleiding te houden. Ze zijn gemakkelijk te installeren en eenvoudig in het gebruik, waarbij het beschikken over enige technische kennis overigens wel een pré is. Bekijk hieronder het gehele aanbod.

Onderdeel van een hydrofoorinstallatie

Hydrofoorpompen zijn in vrijwel altijd onderdeel van een hydrofoorinstallatie. Zoals u weet zorgen deze pompen in combinatie met de gehele installatie ervoor dat er voldoende druk op de waterleiding wordt gehouden. Dit kan wenselijk zijn in bijvoorbeeld de volgende gevallen:

  • U heeft meerdere douches in huis
  • U heeft meerdere badkamers (lees: wastafels) in huis
  • U heeft een relatief groot gazon dat regelmatig besproeiing nodig heeft
  • U maakt gebruik van apparatuur die veel water verbruikt, zoals bijvoorbeeld vaatwasser, koffiemachines en dergelijke

Let wel, dit zijn slechts enkele voorbeelden van de toepassingsmogelijkheden van een hydrofoorpomp.

Hydrofoorpompen met reservoir

Kippers heeft ervoor gekozen om hydrofoorpompen met reservoir in het assortiment op te nemen. Dit zijn verreweg de meest gebruikte pompen in deze categorie. Het grote voordeel van de pomp met reservoir is dat deze ervoor zorgt de pomp als het ware “zelf de druk regelt”. In de praktijk komt dit erop neer dat de pomp zichzelf aan en uit schakelt op basis van de waterbehoefte. De pompen met reservoir zijn iets minder compact dan de grote tegenhanger, het model zonder reservoir. Het is belangrijk om bij het plaatsen van de pomp rekening te houden met onderstaande aandachtspunten:

  • Zorg ervoor dat de pomp altijd is aangesloten via een zogenaamde “aardverbinding”
  • Plaats de pomp niet op de grond, maar liever op een kleine verhoging in een ruimte die goed geventileerd wordt, droog is en waar het niet vriest
  • Maak alleen gebruik van de speciaal hiervoor bedoelde messing –of pvc verbindingsstukken

Kippers Rijssen beschikt over 3 soorten Hydrfoorpompen:

Hydrofoorpomp kopen?

Een hydrofoorpomp is een technische machine. Alle benodigde productinfo, alsmede de technische specificaties, vind u in de productomschrijving van de betreffende pomp. Indien deze informatie toch nog vragen bij u oproept, neemt u dan contact op met de klantenservice van Kippers Rijssen. Wij voeren alleen artikelen van de beste kwaliteit en in het geval van deze pompen kom je dan uit bij de merken “Marina” en “Speroni”. Kippers laat ook nu weer zien dat kwaliteit niet duur hoeft te zijn, dus bestel vandaag nog uw hydrofoorpomp in de webshop.

Bekijk ook: