• Bel ons op het nummer 0548 51 75 75
 • Volgende werkdag geleverd!
 • 1100 m2 showroom in Rijssen!

Slag gereedschap

Slag gereedschap

Slag gereedschap staat voor gereedschap dat wordt gebruikt door middelen van het maken van slagen. Het is een verzamelnaam voor verschillende soorten gereedschap zoals bijvoorbeeld beitels, hamers en slagletters.

Wat kun je doen met slag gereedschap?

Aangezien slag gereedschap een verzamelnaam is en er veel soorten gereedschap onder vallen, staat hieronder beschreven wat je kunt doen met elk soort gereedschap:

 1. Hamer
  De functie van een reguliere hamer is om spijkers in voorwerpen te slaan. Er zijn veel soorten hamers, zoals klauwhamers, straathamers en tegelhamers. Ook de moker is een type hamer, deze wordt gebruikt voor zwaar werk.
 2. Beitel
  Er zijn twee soorten beitels. Een steenbeitel dient om stenen stuk te kappen of om gaten in de muur te maken. Een houtbeitel dient om in hout te snijden en om te beeldhouwen.
 3. Koevoet of breekijzer
  Een koevoet wordt ook wel een breekijzer genoemd. Het wordt gebruikt om bepaalde dingen open te wrikken door twee zaken van elkaar te verwijderen.
 4. Holpijp

Een holpijp is een stuk gereedschap waarmee gaten kunnen worden gemaakt van relatief grote diameters.

 1. Slagletters en slagcijfers

Slagletters en slagcijfers zijn geschikt voor het bewerken van metaal, kunststof of hout.

Soorten slag gereedschap bij Kippers

Bij Kippers beschikken we over alle bovenstaande gereedschappen.

Allereerst kunnen de hamer, beitel, koevoet en breekijzer worden aangeschaft in een 4-delige sloopgereedschapset met de naam “Demolition Pack” . Hierin is het volgende inbegrepen:

 • Koevoet 600 mm
 • Breekijzer 375 mm
 • Moker 1.25 kg
 • Beitel 300 mm met handbescherming

Daarnaast bieden wij vele soorten slagletters en slagcijfers aan, het gaat hierbij om het volgende:

 • 36 stuks van 4mm
 • 36 stuks van 6mm
 • 36 stuks van 8mm

Alle maten slag gereedschap bestaan uit 26 letters (A-Z) en 10 cijfers (0-9) . Het materiaal van de slagletters en slagcijfers bestaat uit staal.

Tevens kun je bij ons ook een 9-delige holpijp set aanschaffen. Deze zijn van het merk JMC en zijn beschikbaar in de volgende maten: 2,3,4,5,6,8,9, 10 én 12

Kosten slag gereedschap

De kosten van het slag gereedschap hangen uiteraard af van het type gereedschap. Slagletters en cijfers zijn relatief goedkoop en zijn aan te schaffen voor een bedrag tussen de €10 en €25. De kosten van de sloopgereedschapset bedragen tussen de €60 en €85. 

Soorten handgereedschap

Bij Kippers bieden wij niet alleen slag gereedschap aan, maar ook vele andere soorten handgereedschap. Hieronder staan een aantal voorbeelden beschreven van de types die verkrijgbaar zijn:

Daarnaast zijn er ook verschillende sets beschikbaar, denk hierbij aan:

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het aanbod bij Kippers enorm. Neem je liever een kijkje voordat je een aankoop doet? Kom dan gerust langs bij onze 1100m2 showroom in Rijssen. Hier kunnen we je dan gelijk van advies voorzien en zijn wij bereid om vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij telefonisch, per mail of via de website ook bereikbaar om je bij te staan.

Het online bestellen is overigens ook erg gemakkelijk via de website op onze website. Er zijn verschillende betaalmogelijkheden beschikbaar. Wij proberen zo snel mogelijk te leveren, en in de meeste gevallen is dat de volgende werkdag.