fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Machineheffers

Elke machine heeft onderhoud nodig. Bovendien kunnen machines uiteraard kapot gaan, waardoor ze reparaties nodig hebben. Zware machines zijn wat dit b Lees meer...

Elke machine heeft onderhoud nodig. Bovendien kunnen machines uiteraard kapot gaan, waardoor ze reparaties nodig hebben. Zware machines zijn wat dit betreft nog wel eens een probleem. Onderhoud of reparaties aan zware machines betekent vaak dat deze machines van hun plaats moeten komen of moeten worden opgelicht om zo die plaatsen te kunnen bereiken die onderhoud en reparatie nodig hebben. Machineheffers zijn hierbij onmisbare tools. Check hieronder het volledige aanbod dat Kippers Rijssen u te bieden heeft.

Filters

Wat zijn machineheffers?

Machineheffers, ook wel machinekrikken genoemd, zijn simpele maar effectieve hulpmiddelen die het mogelijk maken om zware machines te onderhouden en te repareren. Door middel van machineheffers kun je namelijk deze machines of andere zware voorwerpen op een gemakkelijke manier optillen. Normaal gesproken kun je daarna gebruik maken van een transportroller om de last te verplaatsen. Daarna kun je aan de slag gaan om de machine te repareren. Hydraulische machineheffers worden tegenwoordig het vaakst gebruikt. Met hydraulisch wordt er bedoeld dat er gebruikt wordt gemaakt van de aandrijving mogelijk te maken. Daarnaast bestaan er ook elektrische machineheffers. Hoe werkt het? Simpel, je plaatst de heffers onder de machine, vervolgens krik je deze handmatig of elektrisch omhoog. Daarna plaats je de transportrollen eronder. Dit alles is al genoeg om de slag te gaan met het repareren van een machine!

De voordelen van machineheffers

Machineheffers kunnen heel handig zijn op de werkvloer. Allereerst zorgen ze ervoor dat je op een hele gemakkelijke manier machines kunt repareren. Machines zijn namelijk loodzwaar, maar machineheffers maken het toch mogelijk om ermee aan de slag te gaan als je ze moet repareren. Dan is het niet eens nodig om een professioneel bedrijf in te schakelen om je machine te repareren, maar kun jij of een van de werknemers aan de slag. Een ander voordeel is het gebruiksgemak. Het is niet moeilijk om te leren hoe een machineheffer werkt. Als je eenmaal weet hoe het in elkaar zit, dan zul je het niet snel verleren. Daarnaast zijn de kosten van machineheffers niet heel hoog, en dat terwijl ze cruciaal zijn. Zonder machineheffers is het namelijk een hele lastige klus om machines te gaan repareren. Ook zijn machineheffers aardig flexibel, de meeste zijn namelijk tot maar liefst 360 graden draaibaar! Kortom, machineheffers bieden heel veel voordelen voor in je bedrijf.

Waar worden machineheffers toegepast?

Machineheffers worden logischerwijs op plekken toegepast waar machines worden gebruikt. Het gaat dan vaak om grote, complexe en met name zware machines. Deze zijn meestal terug te vinden in fabriekshallen, loodsen of op andere soorten werkplaatsen. Machineheffers kunnen zowel binnen als buiten toegepast. Ook kun je ze eigenlijk bij bijna voor alle soorten machines gebruiken. Twijfel je echter nog of machineheffers van toegevoegde waarde kunnen zijn in jouw bedrijf? Maak dan gebruik van de chatbox op de pagina (een mail sturen kan ook), zodat je een weloverwogen en verstandige beslissing kunt maken!

Krachtige en compacte machineheffers bij Kippers

Een zware machine is vaak groot qua afmetingen. Het lijkt dan voor de hand te liggen dat machineheffers dit ook zijn. Niets is echter minder waar! Machineheffers zijn juist uiterst compacte tools. Daarnaast zijn het heel krachtige tools, want zij liften met het grootste gemak machines tot wel 25 ton! Let op: Kippers Rijssen voert verschillende typen machineheffers. Elke machine heeft zijn eigen specifieke capaciteit (maximaal te heffen last) die onder geen enkel beding mag worden overschreden. Uiteraard is Kippers Rijssen je graag van dienst bij het kiezen van de voor u meest geschikte machineheffer. Echter is dit dankzij onze uitgebreide productbeschrijving (inclusief technische specificaties) ook uitstekend zelf te doen. Aan jouw de keuze.

Veiligheid van machineheffers

Het werken met machineheffers vergt de nodige aandacht. Medewerkers zullen aan een aantal belangrijke voorwaarden moeten voldoen om zware machines met behulp van deze tools veilig te kunnen liften. Een aantal van deze voorwaarden zetten wij graag even voor je op een rij, namelijk:

  • Overschrijdt nooit de maximaal te heffen last
  • Zorg er altijd voor dat de klauw van de machineheffer volledig onder de machine is geplaatst, zodat deze niet weg kan schieten
  • Zorg voor een vlakke en stabiele ondergrond
  • Alleen te gebruiken voor het opheffen van machines, niet van personen en/of goederen
  • Zet geen spullen op de machine wanneer deze opgetild wordt

Verder raden wij je aan om machineheffers minstens één maal per jaar na te laten kijken. Op deze manier ben je niet alleen verzekerd van een deugdelijke machine en veilig werken, maar gaat de machine ook langer mee.

De kosten van machineheffers

Toen we het over de voordelen van machineheffers hadden, kwamen de kosten van deze hulpmiddelen ook al voorbij. Machineheffers zijn namelijk niet duur in verhouding met het nut en de toegevoegde waarde van deze apparaten. Ze gaan bovendien jaren mee, en ze maken het mogelijk om honderden machines in je bedrijf te repareren. Je hoopt natuurlijk dat ze niet nodig zijn en dat de zonder problemen blijven functioneren. Dit is helaas niet de werkelijkheid. Gebruikmaken van machineheffers is om de zoveel tijd simpelweg een noodzaak. Bij Kippers kun je echter al vanaf zo’n 185 euro over een hydraulische machineheffer beschikken! De machineheffers die zwaardere machines aankunnen zijn qua prijs natuurlijk iets duurder, maar dit is logisch. Bedenk dus even wat het gewicht is van je zwaarste machine in het bedrijf, en maak op basis daarvan een keuze. Zo zal je nooit een machineheffer hoeven te gebruiken die de capaciteit van de machine niet aankan!

Machineheffers kopen

In onze webwinkel vind je een ruim aanbod van machineheffers. Zoals reeds gezegd vind je bij elk type alle informatie omtrent afmetingen, capaciteit en overige technische details. Heeft u een keuze gemaakt? Dan voeg je de bestelling toe aan je winkelwagen en reken je deze af. Hierbij heb je de keuze uit verschillende betaalmogelijkheden. Wanneer wij je bestelling in goede orde hebben ontvangen maken wij deze direct klaar voor verzending.

We beschikken bij Kippers over allerlei middelen voor uw transport: