fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Luchtbalgkrikken

In steeds meer werkplaatsen worden traditionele krikken vervangen door de luchtbalgkrik. Dit is uiteraard niet voor niets, want het werken met de luch Lees meer...

In steeds meer werkplaatsen worden traditionele krikken vervangen door de luchtbalgkrik. Dit is uiteraard niet voor niets, want het werken met de luchtbalgkrik levert u een aantal voordelen op. Zo zijn deze tools prijstechnisch heel voordelig, beter handelbaar en, zeker niet onbelangrijk vandaag de dag, ze zijn snel. Reden genoeg dus om de aankoop van dit stuk werkplaatsgereedschap serieus te overwegen.

Filters

Meer weten over de luchtbalgkrik? Dan ben je op de juiste pagina, hier wordt namelijk alles besproken omtrent dit handige type krik.

Wat is een luchtbalgkrik?

Een luchtbalgkrik is een speciaal type krik. De naam is een goede weergave van om wat voor voor soort type krik het gaat. De luchtbalgkrik werkt namelijk op lucht. Door het gebruik ervan kun je op een simpele manier de krik ergens onder zetten en vervolgens is de krik simpel te gebruiken. De luchtbalgkrik wordt al in veel autogarages gebruikt omdat het een hele handige soort krik is. Het bestaat normaal gesproken uit 2 of 3 balgen, een overdrukventiel, een geleidingsring en een handvat. De meeste luchtkrikken werken op de pneumatische manier. Dit betekent dat de luchtkrik kan functioneren door het samenpersen van lucht.

Hoe werkt de luchtbalgkrik?

Het is natuurlijk van cruciaal belang om te weten hoe je de luchtbalgkrik dient te gebruiken alvorens je te werk gaat. Je wilt natuurlijk niet dat de krik bijvoorbeeld omvalt tijdens bepaalde werkzaamheden. Gelukkig is het helemaal niet moeilijk om de werking van de krik onder de knie te krijgen. Allereerst dien je zowel de capaciteit van de luchtkrik en het gewicht van de auto, aanhanger bestelbus of iets anders dat je optilt te controleren. Is het gewicht hoger dan de capaciteit van de luchtbalgkrik? Ga dan niet te werk, en schaf een luchtkrik van hogere capaciteit aan. Om te beginnen sluit je de luchtbalgkrik aan op een geschikt apparaat, zoals een compressor. Vervolgens zet je de luchtkrik loodrecht onder datgene dat je omhoog wilt krikken. Daarna kun je, indien de compressor aan is gezet, de luchtbalgen automatisch laten oppompen door de juiste knop van de schakelaar te gebruiken. Welke knop dit is (het kan ook een handvat zijn) verschilt per type luchtbalgkrik.

In sommige gevallen zal je meerdere luchtkrikken nodig hebben om het voertuig hoog genoeg van de grond te hebben. Gebruik in dat geval in elke hoek van het voertuig een luchtkrik, of kies voor een luchtbalgkrik met extra veel traps. Na afloop van de werkzaamheden kun je de luchtbalgkrik weer gemakkelijk leeg laten lopen door het gebruik van dezelfde schakelaar.

Waar wordt de luchtbalgkrik toegepast?

De luchtbalgkrik wordt met name toegepast op plaatsen waar er gewerkt wordt met voertuigen. In elke autogarage is daarom ook wel een luchtkrik terug te vinden. Maar ook in andere bedrijven zien we de luchtkrik vaak terug. In de transportsector of de landbouwsector kan de luchtbalgkrik namelijk ook van toegevoegde waarde zijn. Ook maken veel particulieren die wel van klussen houden gebruik van de luchtbalgkrik. Bovendien kan de luchtbalgkrik ook heel handig zijn voor op de weg. Sta je bijvoorbeeld met een lekke band en wil je deze vervangen? Dan kan er gebruikgemaakt worden van een luchtbalgkrik. Doordat de luchtbalgkrik gemakkelijk mee te nemen is en weinig ruimte in beslag neemt, kun je deze snel en eenvoudig meenemen als je op pad gaat.

Luchtbalgkrik; Een graag geziene gast

Niet alleen wij zijn heel enthousiast over de luchtbalgkrik. Ook monteurs en onderhoudstechnici die eenmaal met dit apparaat hebben gewerkt willen vaak niet terug naar “hun oude krik”. Toegegeven, de aanschaf van dit gereedschap is misschien een investering, maar wees je ervan bewust dat de aankoop van dit apparaat je ook wel degelijk iets oplevert. Zo bespaar je niet alleen kostbare tijd, maar levert het je ook veel goodwill van de medewerkers op. Je maakt immers het werken voor hen prettiger en makkelijker. Overigens betaal je, zoals je gewend bent bij Kippers Rijssen, nooit teveel voor gereedschap, machines en werkplaatsinrichting.

Luchtbalgkrikken met perslucht

Om gebruik te kunnen maken van de luchtbalgkrik die Kippers Rijssen in het assortiment heeft opgenomen dien je wel perslucht te gebruiken. Het is dan ook belangrijk om te weten dat je bedrijf of werkplaats over een persluchtvoorziening moet beschikken. De werkdruk en de maximale druk in bar staat duidelijk aangegeven bij de productspecificatie. Uiteraard vind je hier ook alle andere technische details en afmetingen van dit artikel. Onze ruime assortiment is verdeeld in 3 categorieën. Kippers Rijssen heeft voor iedereen de juiste oplossing.

De prijs van een luchtbalgkrik

De luchtbalgkrik is een zeer handig hulpmiddel om voertuigen omhoog te krikken. Het product is echter niet heel goedkoop, maar het is de prijs meer dan waard. De alternatieven zijn namelijk minder betrouwbaar, niet eenvoudig te gebruiken of heel zwaar. Kies je voor de luchtbalgkrik, dan kies je voor zekerheid. Bij Kippers bieden we bovendien luchtbalgkrikken aan voor hele scherpe prijzen. Zo is in het huidige aanbod (dit kan na verloop van tijd veranderen) de luchtbalgkrik al beschikbaar vanaf 350 euro. Je gaat absoluut geen spijt krijgen van je aankoop, de luchtbalgkrik is simpelweg een zeer handig product om te hebben. En ben je alsnog niet tevreden? Dan kun je bij Kippers de luchtbalgkrik zonder problemen retourneren tot wel 30 dagen na aankoop.

Levering uit eigen voorraad luchtbalgkrikken

Net zoals heel veel andere artikelen uit ons uitgebreide assortiment leveren wij de luchtbalgkrik uit eigen voorraad. Dit betekent dat wanneer je deze krik bestelt in de webshop, je deze binnen twee werkdagen al in huis, of beter gezegd, in de werkplaats heeft. Vanzelfsprekend ben je van harte welkom in onze maar liefst 1100 m2 grote showroom om de bestelling af te halen. Een goed moment om nader kennis met elkaar te maken, waarbij we uiteraard een verse kop koffie of thee schenken. Heb je behoefte aan meer informatie? Neem gerust contact met ons op!