fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Lagerpers

17 resultaten
Sorteer op
Filters

Lagerpers

Een lagerpers is niet te missen voor de meeste werkplaatsen. Vooral als je werken onder hoge druk wilt vormen, is de lagerpers de beste manier om dit voor elkaar te kunnen krijgen. Het prettige aan een lagerpers is dat het mogelijk om deze op verschillende manieren aan te drijven. Als een werkstuk vervormd moet worden, is werkplaatspers één van de beste manieren om dit voor elkaar te krijgen.

Vooral als je met harde materialen werkt, is het belangrijk om deze goed te kunnen vervormen. De beste manier om dit te doen, is door ze onder hoge druk te persen. Op die manier weet je zeker dat het vervormen van het materiaal goed gedaan kan worden. Eigenlijk iedere werkplaats heeft een werkplaatspers nodig. Op die manier is het mogelijk om alle materialen waar nodig te persen.

Wat is een lagerpers?

Het is als eerste handig om te weten wat een lagerpers precies is. Dit kan soms best lastig zijn om te weten. Een lagerpers is een machine die met veel kracht en druk een voorwerp in een bepaalde vorm kan persen. Hierbij moet je denken aan lagers, assen en bouten. Deze pers werkt door middel van een plateau waar je het te persen voorwerp op plaatst. Vervolgens komt er een ander plateau met veel druk naar beneden, waardoor het mogelijk is om het te persen materiaal in de juiste vorm te persen.

Het prettige aan een lagerpers is dat er verschillende mallen te vinden zijn, zodat het mogelijk is om verschillende vormen te persen. Hierdoor is het mogelijk om alle nuttige voorwerpen voor de werkstukken die je wilt maken te persen. Daarnaast is het ook mogelijk om hiermee de vorm van het werkstuk te veranderen. Het vervormen van verschillende materialen is mogelijk met een lagerpers.

Waar moet je op letten bij een lagerpers?

Op het moment dat je een lagerpers wilt kopen, zijn er een aantal belangrijke punten waar je op moet letten. Als eerste is het belangrijk om te kijken naar de aandrijving. Een lagerpers is in drie varianten te vinden. Zo heb je de elektrische, pneumatische en hydraulische lagerpers. Als je op zoek bent naar de meeste kracht, is de hydraulische pers de beste optie.

Het vermogen is ook een belangrijk punt om naar te kijken bij een lagerpers. Het vermogen heeft te maken met hoeveel kracht de pers heeft. Dit wordt uitgedrukt in ton. Des te hoger dit aantal is, des te meer kracht de pers heeft. Als je hele hard materialen wilt vervormen, is het ideaal om hier gebruik van te maken. In de meeste gevallen ligt het vermogen van de pers tussen de 10 ton en de 100 ton.

Voordelen van een lagerpers

Een lagerpers kan veel verschillende voordelen met zich meebrengen. Vooral als je gebruik maakt van de juiste opties, is het mogelijk om gebruik te maken van veel verschillende voordelen. Als eerste krijg je met een werkplaatspers enorm nauwkeurige resultaten. Doordat de druk even over het hele werk wordt verdeeld, is het mogelijk om een zo nauwkeurig mogelijk resultaat voor elkaar te krijgen. Rare vervormingen worden hierdoor voorkomen.

Het is handmatig zo goed als onmogelijk om zoveel druk uit te oefenen op een materiaal. Daarom bespaart het enorm veel tijd als je gebruik maakt van een lagerpers. Met één druk op de knop is het mogelijk om enorm veel druk uit te oefenen. Daarnaast hebben veel werkplaatspersen extra functies waardoor het werk nog makkelijker of sneller gaat. Hierdoor is het mogelijk om veelzijdig aan het werk te gaan met een lagerpers. Voor veel mensen is dit een goede optie om gebruik van te maken.