fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Steekwagens

Steekwagens zijn uiterst praktische hulpmiddelen om goederen te vervoeren. Boxen, kratten of dozen, met een steekwagen transporteer je deze zaken snel Lees meer...

Steekwagens zijn uiterst praktische hulpmiddelen om goederen te vervoeren. Boxen, kratten of dozen, met een steekwagen transporteer je deze zaken snel en gemakkelijk. Het gebruik van een steekwagen levert u bovendien veel tijdswinst op. U hoeft immers, bij het verplaatsen of transporteren van meerdere goederen, minder vaak op en neer te lopen. Steekwagens zijn daarnaast zeer goed in te zetten als er relatief zware ‘dingen’ verplaatst moeten worden. Check hier het gehele aanbod!

Filters

Wat zijn steekwagens?

De steekwagen is een simpel vervoersmiddel dat het mogelijk maakt om bepaalde goederen te vervoeren. Vaak gaat het hierbij om goederen die opgeslagen zijn in vierkante dozen. Steekwagens bestaan uit een simpele constructie met 2 wielen, handvaten, een ondervlak en een achterleuning. Het werkt als volgt: Allereerst steek je als het ware het wagentje onder de dozen die je wilt verplaatsen. Daarna trek je het karretje door middel van het handvat naar je toe, waardoor deze schuin staat. Hierdoor kun je de steekwagen op een simpele manier vooruit verplaatsen of draaien. Nadat je het karretje naar de gewenste locatie hebt gebracht, haal je het ondervlak weg van de dozen. Dit proces is heel gemakkelijk om onder de knie te krijgen.

De voordelen van steekwagens

Het gebruik van steekwagens biedt een aantal voordelen. Steekwagens zijn allereerst heel veilig. De persoon staat namelijk altijd achter de steekwagen, waardoor de achterleuning zorgt voor bescherming. Hierdoor kunnen de dozen niet zomaar op de persoon vallen. Het gebruik van een steekwagen is ook heel simpel. Werknemers hebben het zo onder de knie en zullen het ook niet verleren. Daarnaast zijn steekwagens ook helemaal niet duur ten opzichte van andere transportmiddelen. Ook heb je geen elektriciteit of een andere brandstof nodig om de steekwagens te laten functioneren, je kunt ze ten allen tijde gebruiken. Bovendien zal het gebruik van steekwagens de snelheid van bepaalde werkzaamheden versnellen. Dozen verplaatsen met de hand duurt vele malen langer dan dozen verplaatsen met het gebruik van een steekwagen. Kortom, steekwagens zijn veel te handig om niet te hebben in een bedrijf. Wees dus verstandig, en schaf er een aantal aan!

Waar worden steekwagens gebruikt?

Steekwagens kunnen op verschillende plekken worden gebruikt. Allereerst zien we steekwagens heel vaak terug in transportbedrijven, voedselbedrijven en bouwbedrijf. Maar eigenlijk zijn ze in zowat alle sectoren bruikbaar. Al het materiaal dat verplaatst moet worden, kan in principe (tenzij het te zwaar is) verplaatst worden met een steekwagen. Ze zijn voor sommige type bedrijven zelfs onmisbaar. Ben je benieuwd of steekwagens ook voor jouw bedrijf van toegevoegde waarde kunnen zijn? Neem dan gerust contact met ons op, en wij voorzien je van passend advies omtrent deze hulpmiddelen.

Massieve wielen of wielen met luchtbanden voor je steekwagen

Een steekwagen is op zich geen complex transportmiddel. Dit wil niet zeggen dat er slechts één universeel model van is. Belangrijk onderdeel van steekwagens zijn de wielen. Dit specifieke transportmiddel is bij Kippers Rijssen te bestellen met verschillende soorten wielen. Zo hebben we steekwagens met wielen op luchtbanden in ons assortiment en met massieve wielen. Afhankelijk van de ondergrond waar je het meest op rijdt met deze transportmiddelen kies je de wielen. Wielen met massieve wielen zijn over het algemeen het meest geschikt voor een vlakke en harde ondergrond. In het geval dat je met steekwagens over een minder vlak en minder harde ondergrond moet rijden, dan bevelen wij je de variant aan met wielen op luchtbanden.

Steekwagens met meer dan 2 wielen

Hoewel het de norm is om steekwagens te produceren met 2 wielen, bestaan er tegenwoordig ook heel veel types steekwagens die over meer dan 2 wielen beschikken. Zo zijn er steekwagens beschikbaar met wel 6 wielen! De voordelen van meerdere wielen is dat je beschikt over meer stabiliteit, en dat je ook gemakkelijk de steekwagen verticaal kunt verplaatsen. Je kunt namelijk met een steekwagen van 6 wielen op relatief eenvoudige wijze de trap op en af. Hartstikke handig, toch?

De lengte van de klep en de capaciteit van de steekwagen

Het gedeelte van de steekwagen waar de goederen op geplaatst worden, wordt de klep genoemd. Zorg er altijd voor dat de klep in zijn geheel onder de te verplaatsen goederen geschoven wordt en niet slechts op het randje hiervan. Wanneer de goederen slechts voor een klein gedeelte op de klep rusten, dan komt de stabiliteit in gevaar en kunnen gevaarlijke situaties ontstaan.

Dit zelfde geldt voor het overschrijden van de capaciteit van steekwagens. Doe dit nooit! De capaciteit geeft de maximale belastbaarheid van dit transportmiddel aan in kilo’s. Vanzelfsprekend vind je deze belangrijke informatie bij de uitgebreide productbeschrijving en de technische details van elk model.

Steekwagen speciaal voor de trap

Zware goederen de trap op dragen en daarmee rug en schouders overbelasten? Het behoort tot de verleden tijd, want gebruik gewoon een steekwagen die speciaal voor op de trap is ontworpen. Een wasmachine naar zolder brengen wordt zo bijvoorbeeld stukken gemakkelijker. Aan beide zijde van deze trapsteekwagen zijn drie wielen bevestigt die ervoor zorgen dat je trapsteekwagen eenvoudig via de treden omhoog kunt trekken.

De prijs van een steekwagen

We hebben eerder al beschreven dat de prijs van een steekwagen één van de voordelen is van deze hulpmiddelen. De maximale capaciteit, het merk en het materiaal waarvan de steekwagens zijn gemaakt zijn bij Kippers in principe de enige factoren die de prijs beïnvloeden. In het assortiment zijn er steekwagens beschikbaar van aluminium, ijzer of staal. De prijs van deze steekwagens is bewonderenswaardig laag. Zo ligt de prijs van een steekwagens ongeveer tussen de 50 euro en de 100 euro. Dit is eigenlijk spotgoedkoop als je bedenkt hoelang en hoe vaak je de steekwagens wel niet kunt gebruiken in je bedrijf. Ook bieden deze producten een heleboel voordelen, waardoor je ze eigenlijk niet kan laten staan.

Steekwagens kopen

Bestel de steekwagen die het beste bij de werkzaamheden past snel en eenvoudig in onze webwinkel. Je ontvangt bestelling in de meeste gevallen al direct de volgende werkdag in huis. Wij leveren namelijk direct uit eigen voorraad en……..natuurlijk tegen de scherpste prijzen.

Bekijk ook onze andere producten: