fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Aanhangerkraan

Een aanhangerkraan is ideaal als je snel wilt kunnen laden en lossen. Het is soms lastig om zware dingen zomaar uit een aanhanger te krijgen. Daarom i Lees meer...

Een aanhangerkraan is ideaal als je snel wilt kunnen laden en lossen. Het is soms lastig om zware dingen zomaar uit een aanhanger te krijgen. Daarom is een aanhangerkraan ideaal om te gebruiken.

Filters

Aanhangerkraan

Vooral als je snel weer verder moet na het laden en lossen, is een aanhangerkraan in je werkplaatsinrichting ideaal om voor te kiezen. Hierdoor is het mogelijk om op een prettige manier te gaan laden en lossen.

Tijdens het laden en lossen kan een kraan erg goed van pas komen. Vooral als je geschikte goederen hebt die je hiermee kunt verplaatsen, is een kraan een goede optie om voor te kiezen. Een aanhangerkraan is hierbij ideaal om te hebben. Op die manier kun je namelijk erg makkelijk de goederen in één keer uit de aanhanger halen. In veel gevallen is dit een goede optie om gebruik van te maken.

Wat is een aanhangerkraan?

Als eerste is het natuurlijk prettig om te weten wat een aanhangerkraan precies is. Het is soms lastig om te weten wat dit is. Eigenlijk is het precies wat de naam zegt, namelijk een kraan die op een aanhanger bevestigd kan worden. Als je zware goederen op wilt tillen, kan dit niet zomaar met de hand gedaan worden. De aanhangerkraan is daarom een goede manier om dit aan te gaan pakken.

Een aanhangerkraan is erg veelzijdig. Het zijn kleine kranen die direct op een aanhanger gemonteerd kunnen worden. Dit houdt in dat deze kranen vastgemaakt worden op een kraan. Vaak is het een kleinere kraan met alsnog veel kracht. Hierdoor wordt het laden en lossen van pallets of andere goederen erg makkelijk gemaakt. Het is mogelijk om met een aanhangerkraan meer in één keer te vervoeren. Dit heeft ermee te maken dat alles met de kraan van de aanhanger af te tillen is.

Waar op letten bij een aanhangerkraan?

Als je een aanhangerkraan wilt kopen, is het wel zo handig om op een aantal punten te letten. Het is wel zo handig om wat eisen aan de aanhangerkraan te stellen. Zo is het als eerste handig om te kijken hoe goed de kraan te draaien is. Hier kan best een groot verschil in zitten. De beste optie die je hebt, is een kraan die 360 graden kan draaien. Hierdoor kun je alles goed pakken.

Daarnaast is het handig om ervoor te zorgen dat je een uitschuifbare arm hebt. Dit is vaak een hydraulische arm die uit te schuiven is. Hierdoor is het mogelijk om meer plekken te bereiken en de goederen verder weg te zetten. Hierdoor kun je veelzijdiger met de kraan te werk gaan. Als je ver weg wilt tillen, is dit mogelijk, maar dichtbij is ook een optie met een uitschuifbare arm.

Veilig werken met een aanhangerkraan

Op het moment dat je met een aanhangerkraan wilt werken, is het belangrijk om dit veilig te doen. Het kan soms lastig zijn om hier veilig mee te werken. Hierbij is het vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat de kraan goed vastzit. Door ervoor te zorgen dat deze goed vastzit, is het mogelijk om een stabiele kraan te hebben. Hierdoor is het tillen met de kraan veiliger en makkelijker te doen.

Het besturen van een aanhangerkraan moet ook goed gedaan worden. Door te weten dat je dit goed doet, is het mogelijk om ook veilig te laden en lossen. Vaak is het even oefenen met een kraan, maar is het wel makkelijk om te doen als je het eenmaal doorhebt. Daarom is het ook ideaal om te weten hoe je hiermee moet werken. Het laden en lossen van honderden kilo’s wordt hierdoor een stuk makkelijker om te doen!