fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Werkplaatskraan

Filters

Werkplaatskraan

Als je veel zware dingen moet tillen, kan de werkplaatskraan erg goed van pas komen. Het is een speciale kraan die erg goed kan werken als je op zoek bent naar een manier om zware dingen op te tillen in de werkplaats. Zowel in een werkplaats, een magazijn als een garage kan een kraan goed van pas komen. Bij een werkplaatskraan heb je wel altijd te maken met het hefvermogen. Daarom is het belangrijk om een goede aankoop te maken.

Voor werk kan het best lastig zijn om elke keer hele zware dingen te moeten tillen. Soms is het niet eens mogelijk om dit zelf te tillen. Een beetje hulp kan hierbij dan ook vaak van pas komen. De kraan is hier een goede optie voor. Het is een veelzijdige manier om dingen op te tillen, waardoor deze ook goed van pas komt op verschillende plaatsen.

Wat is een werkplaatskraan?

Het is als eerste handig om te weten wat een werkplaatskraan precies is. Dit kan soms lastig zijn om te weten. Het is eigenlijk gewoon een hijskraan die je kunt gebruiken om dingen mee op te tillen in de werkplaats. Vooral als het gaat om hele zware dingen die je zelf niet goed op kan tillen, is een kraan de manier om dit voor elkaar te krijgen.

Het prettige aan een werkplaatskraan is dat deze vaak ook gebruikt kunnen worden voor het verplaatsen van de dingen die je tilt. Als je in een garage de motor van een auto op moet tillen, kun je deze ook verplaatsen met een kraan. Dit maakt zo’n kraan erg veelzijdig en heel handig om te gebruiken. Aangezien je een motor niet zelf op kan tillen, is het wel zo prettig om dit zo te kunnen doen.

Waar op letten bij een werkplaatskraan?

Als je een werkplaatskraan wilt kopen, is het wel belangrijk om op het een en ander te letten. Bij een kraan zijn er drie dingen waar je op kunt letten. Verreweg het belangrijkste om op te letten, is het gewicht dat de kraan kan tillen. Als je kiest voor een hoger gewicht, kun je er meer mee tillen. Het minimale gewicht van onze werkplaatskranen is 500 kg, maar dit kan oplopen tot 3 ton. Het is vooral even kijken wat je zelf fijn vindt.

Daarnaast is het handig om te kijken naar de hoogte waarop een kraan kan heffen. Des te hoger een kraan kan heffen, des te makkelijker het is om grote dingen te heffen. Daarnaast kan het ook erg handig zijn om te kijken of een kraan kan rijden. Als dit het geval is, kun je hetgeen wat je heft ook een stuk makkelijker verplaatsen. In de meeste gevallen is dit wel het beste om voor te kiezen.

Waarom kiezen voor een werkplaatskraan?

Voordat je een werkplaatskraan koopt, is het wel zo prettig om te weten waarom het een goede optie kan zijn om deze te kopen. Als je in een werkplaats, een garage of een magazijn werkt, komt het vaak voor dat je zware dingen moet tillen. Sommige dingen zijn zo zwaar dat je ze zelf niet kan tillen of je er veel last van je rug van kan krijgen.

Een werkplaatskraan kan in dat geval altijd goed van pas komen. Als je een zwaar voorwerp ook op een bepaalde hoogte wilt houden voor een bepaalde tijd, kan een kraan hier ook goed voor van pas komen. Eigenlijk in alle situaties waarin je zware voorwerpen moet heffen, is het een goed idee om hier een speciale werkplaatskraan voor te kopen. Dit scheelt ook veel belasting voor je rug.