fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Houtbewerking

Houtbewerking is een vorm van materiaalbewerking. Dit komt veel voor in constructiewerk, bijvoorbeeld in de bouwsector of bij het maken van meubels. O Lees meer...

Houtbewerking is een vorm van materiaalbewerking. Dit komt veel voor in constructiewerk, bijvoorbeeld in de bouwsector of bij het maken van meubels. Ook wordt houtbewerking als een kunstvorm gezien. Hout bewerken gebeurde vroeger allemaal handmatig. Daar is uiteraard het één en ander in veranderd. Tegenwoordig wordt er voor het bewerken van hout allerlei soorten machines gebruikt. Elke machine heeft een andere functie en techniek waarmee u uw specifiek gewenste resultaat kunt behalen. Kippers Rijssen heeft een breed aanbod aan verschillende houtbewerking apparaten. In dit artikel worden een aantal van deze machines en hun werking omschreven.

95 resultaten
Sorteer op
Filters

Houtbewerking houtdraaibank

Eén van de houtbewerking machines die Kippers aanbiedt, is de houtdraaibank van Holzstar. Een houtdraaibank is een machine die een stuk hout laat draaien, zodat deze vervolgens met een beitel of guts bewerkt kan worden. Door het bewerken van hout met een houtdraaibank, verandert u de vorm van het hout. De beitel of de guts worden ondersteund door een leunspaan. Door de verschuifbare as waaraan de leunspaan vast zit, kan de leunspaan op de juiste hoogte en afstand afgesteld worden. Wanneer u zwaardere stukken hout wilt bewerken is het van belang dat u gebruik maakt van een stevige en stabiele houtdraaibank. Een houtdraaibank kan namelijk door onbalans gaan trillen.

Houtbewerking cirkelzaagtafel

Een ander veelvuldig gebruikte machine voor houtbewerking is de cirkelzaagtafel. Een cirkelzaagtafel of machine wordt mechanisch aangedreven en wordt gebruikt om te kunnen zagen in bijvoorbeeld metaal en hout. Een cirkelzaagtafel staat altijd vast opgesteld, zoals een tafel. Het zaagblad van de machine is verticaal geplaatst in het horizontale werkblad. Andere onderdelen in de zaagtafel zijn het spouwmes en het hulpstuk om te voorkomen dat het zaagblad vastloopt in de zaagsnede. Wanneer het zaagblad vast zou lopen in de zaagsnede, heeft dat vrijwel altijd oververhitting tot gevolg. Hierdoor kan het inwendige staal veranderen en zo de balans van het zaagblad veranderen. Dit kan ervoor zorgen dat het zagen niet meer zuiver verloopt en er meer geluid vrijkomt bij het werken met de cirkelzaagtafel.

Houtbewerking figuurzaag

Bij Kippers Rijssen vindt u ook de figuurzaag in het aanbod van houtbewerking apparaten. Een figuurzaag wordt gebruikt om materialen nauwkeurig en secuur in bepaalde vormen te zagen. De figuurzaag wordt daarom veelal gebruikt door modelbouwers, in de maquettebouw, in de productontwikkeling en meer. Dit gereedschap is uiterst geschikt voor het werken met materialen als zacht hout, kunststof en piepschuim. De figuurzaagmachine van Kippers heeft een aantal nuttige eigenschappen. Een van deze eigenschappen is de zwenkbare werktafel. Deze kan tot in een hoek van 45 graden worden gebracht. Zo kunt u uw werkstuk vanuit verschillende hoeken bewerken zonder deze te veel te hoeven bewegen. Ook beschikt het apparaat over een ingebouwde blaastuit die het zaagsel direct van de zaaglijn wegblaast. Zo behoudt u goed zicht op wat u aan het doen bent, en kunt u nauwkeurig blijven werken.

Om je machines goed schoon te krijgen raden we aan om onze ultrasoon reinigers eens te bekijken!