fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Figuurzaagmachines

Figuurzagen is een materiaal bewerkingstechniek die gebruikt wordt door smeden, sieraadkunstenaars, vioolbouwers en hobbyisten. Daarnaast komt deze te Lees meer...

Figuurzagen is een materiaal bewerkingstechniek die gebruikt wordt door smeden, sieraadkunstenaars, vioolbouwers en hobbyisten. Daarnaast komt deze techniek ook veel voor in de maquettebouw, interieurbouw en in verschillende bouwplaatsen. Figuurzaagmachines zijn geschikt voor het bewerken van verschillende materialen, waaronder metaal, piepschuim, kunststof en hout.

1 resultaten
Sorteer op
Filters

Figuurzaagmachine werking

Net als bij een handfiguurzaag wordt er bij een figuurzaagmachine gebruikt gemaakt van een zeer dun zaagje. Deze wordt strak in een beugel gespannen. Dit zaagje wordt altijd verticaal gespannen. Bij een figuurzaagmachine wordt dit zaagje aangedreven door een kleine elektromotor. Deze elektromotor brengt de onderkant van het zaagje in beweging. Aan de bovenkant van het zaagje zit een bladveer bevestigd die het zaagje onder spanning houdt. Zaagjes van een figuurzaagmachine bestaan uit sterk staal en zijn bestand tegen grote belastingen. Toch kunnen deze zaagjes breken. De oorzaken hiervan variëren. Eén van deze oorzaken is bijvoorbeeld wanneer het materiaal dat u bewerkt erg hard is. Zacht materiaal biedt het zaagje meer bewegingsvrijheid waardoor deze beter kan meebewegen wanneer de zaagrichting plots verandert. Wanneer het materiaal erg hard is, is in dit geval de kans groter dat het zaagje breekt. Om te voorkomen dat uw zaagje breekt, is het van belang om voorzichtig van zaagrichting te veranderen. Ook het vaker op en neer laten bewegen van het zaagje tijdens bochten kan de kans op een breuk verkleinen. Het is ook belangrijk om het zaagje niet te los en niet te strak te spannen en om uw zaagjes tijdig te vervangen. Na een tijd kunnen de zaagjes namelijk bot worden en het zagen met een bot zaagje zorgt uiteindelijk ook voor een breuk.

Figuurzaagmachines voordelen

Het is bij een figuurzaagmachine mogelijk om een vaste hoek in te stellen. Zo weet u zeker dat u in de exact gewenste richting zaagt. Ook kan het werkstuk via een geleider bewogen worden, waardoor u niet uitwijkt naar een verkeerde richting. Daarnaast is het bij een figuurzaagmachine ook mogelijk het materiaal met twee handen vast te houden. Hierdoor is het werken met een figuurzaagmachine een stuk sneller, eenvoudiger en betrouwbaarder dan het werken met een handfiguurzaag. Naast deze voordelen kan een figuurzaagmachine ook grotere werkstukken bewerken. Een figuurzaagmachine kan materialen met een dikte tot 45 millimeter zagen. 

Naast figuurzaagmachines biedt Kippers een ruim assortiment aan van andere houtbewerkingsproducten:

  • Scheppach
  • Houtdraaibanken
  • Afkortzaagmachines
  • Afzuiginstallaties
  • Schuur en Schaafmachines
  • Houtklovers
  • Lintzaagmachines
  • Cirkelzaagtafels

Figuurzaagmachines Holzkraft

Kippers Rijssen verkoopt verschillende zaagmachines, waaronder figuurzaagmachines. Het model dat u hier kunt aanschaffen is de Holzkraft DKS502 Vario. Dit model wordt vooral toegepast in de modelbouw, maquettebouw en productontwikkeling. Ook kan deze figuurzaagmachine worden gebruikt voor opleidingsdoeleinden. Met dit model kunt u zachthout, kunststof en piepschuim bewerken en is het mogelijk om de werktafel in hoeken tot 45° en -45° in te stellen. Het werken met deze figuurzaagmachine is comfortabel door de rustige loop van het apparaat. Dit is te danken aan de gietijzeren onderstel en zaagarm. Tot slot beschikt dit model over een ingebouwde blaastuit die het stof van het materiaal direct van de zaaglijn wegblaast. Hierdoor behoudt u goed zicht en is de kans op het maken van kleine fouten een stuk kleiner.