fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Metaalbewerking

Met metaalbewerking wordt het bewerken van elk soort metaal bedoeld. Vele verschillende soorten metalen en metaallegeringen worden tegenwoordig bewerk Lees meer...

Met metaalbewerking wordt het bewerken van elk soort metaal bedoeld. Vele verschillende soorten metalen en metaallegeringen worden tegenwoordig bewerkt om deze te kunnen toepassen voor verschillende doeleinden. Populaire metaalsoorten in de metaaltechniek zijn onder andere staal, aluminium en RVS. Ook het maken van sieraden wordt gedaan door middel van metaalbewerking. Hiervoor worden gebruikelijk edelmetalen gebruikt. Metalen worden bewerkt tot losse onderdelen, halffabricaten, assemblages of constructies. 

Zowel de bouw, de medische sector, de machinebouw en meer maken dus gebruik van producten die tot stand komen door metaalbewerking.

343 resultaten
Sorteer op
Filters

Metaalbewerkingsprocessen

Voor verschillende uitkomsten worden er verschillende metaalbewerkingsprocessen toegepast. Deze processen zijn grofweg in twee groepen op te delen. Namelijk de verspanende metaalbewerking en de niet-verspanende metaalbewerking. Verspanende metaalbewerking houdt in dat metaal wordt bewerkt door middel van verspaning. Bij dit proces worden spaantjes uit het metaal verwijderd om zo de gewenste vorm te creëren. Een aantal verspanende technieken zijn slijpen, draaien, frezen, schaven en zagen.

Niet-verspanende metaalbewerking is een metaalbewerkingstechniek waarbij er dus geen gebruik wordt gemaakt van verspaning. Hierbij kunt u denken aan walsen, snijden, lassen, gieten en smeden.

Metaalbewerkingsmachines

Metaalbewerking is een breed begrip en bestaat dus uit veel verschillende bewerkingsprocessen. Voor al deze verschillende processen zijn er natuurlijk verschillende metaalbewerkingsmachines nodig. Bij Kippers Rijssen vindt u verschillende metaalbewerkingsmachines en metaalbewerking gereedschappen die u hiervoor kunt gebruiken. Een aantal machines en gereedschappen uit het assortiment van Kippers zijn: taparmen, metaaldraaibanken, rollenbanen, rolbokken en afkortzaagmachines.

Soorten metaalbewerkingsmachines

Taparmen worden gebruikt voor het snel een eenvoudig tappen. Bij Kippers heeft u keus uit verschillende pneumatische taparmen. Deze machines garanderen snelheid, betrouwbaarheid en nauwkeurigheid. De prijs varieert van 1500 euro tot 3300 euro.

De metaaldraaibank is een machine waarbij het metaal om zijn as tegen het gereedschap draait. Zo wordt er materiaal van het werkstuk afgenomen tot het gewenste resultaat is bereikt. Deze machines zijn bij Kippers verkrijgbaar in verschillende modellen en van verschillende merken. De prijs van deze machines ligt tussen de 695 euro en 1720 euro.

Rollenbanen kunnen worden gebruikt in combinatie met verschillende metaalbewerkingsmachines, bijvoorbeeld bandzaagmachines en cirkelzaagmachines. Rollenbanen zijn namelijk zeer geschikt voor het aanvoeren van lange en zware werkstukken. Het is ook mogelijk om meerdere rollenbanen aan elkaar te koppelen. De prijs van dit product ligt tussen de 125 euro en 165 euro. Ook rolbokken ontbreken niet in het assortiment van Kippers. Deze handige materiaalsteun is al verkrijgbaar vanaf 27 euro. Zoals boven genoemd kunt u bij Kippers ook terecht voor het aanschaffen van een afkortzaagmachine. Afkortzaagmachines worden toegepast voor het op maat zagen van balken, buizen, kokers en latten van verschillende materialen. De afkortzagen van Kippers worden inclusief zaagblad geleverd en hebben verschillende functies die het werken met de machine vergemakkelijken. De exacte functies verschillen per model en staan op de site duidelijk voor u omschreven. Dit geldt ook voor de andere metaalbewerkingsmachines die op de site staan. Voor meer informatie kunt u dus de site raadplegen. Ook kunt u langskomen in de showroom of bellen naar 0548 51 75 75.  Kippers beschikt over een ruim assortiment zoals:

Schuurmachines

Schuurmachines is een overkoepelende term voor verschillende machines die worden gebruikt voor het glad maken van verschillende materialen. Een andere toepassing voor een schuurmachine is als voorbehandeling van het materiaal of voor het verwijderen van verfresten. Schuurmachines zijn verkrijgbaar als kleine apparaten of als vaste machines waarbij het werkstuk over of langs de schuurmachine bewogen moet worden. Kippers biedt vooral industriële vaste machines, maar u kunt hier echter ook terecht voor kleine handapparaten zoals haakse slijpmachines.

Schuurmachines bandschuurmachines

Een bandschuurmachine bestaat onder andere uit twee rollen waarover een schuurband gespannen is. Één van deze rollen wordt aangedreven door een elektromotor. Zodra de machine aan wordt gezet, beweegt de schuurband als een rupsband. Deze band wordt gebruikt om het materiaal te schuren. Een voordeel van de bandschuurmachine is dat de schuurband maar één kant op beweegt. Hierdoor wordt er altijd in één richting geschuurd en kunt u dus altijd in de richting van de nerf schuren, wanneer u hout schuurt. Hiermee kunt u lelijke krassen voorkomen. Ook andere materialen kunnen bewerkt worden door middel van een bandschuurmachine. Materialen waarvoor de bandschuurmachine geschikt is, zijn verschillende metalen, hout en kunststof.

Schuurmachines slijpmachine

Een slijpmachine wordt gebruikt voor het slijpen van andere gereedschappen, zoals messen, beitels, scharen etc. Bij een slijpmachine kan er onderscheid gemaakt worden tussen een werkbankslijper en een haakse slijper. Een werkbankslijper wordt ook wel tafelslijpmachine genoemd en wordt vaakt op een werkbank geplaatst. Een werkbankslijper wordt aangedreven door een elektromotor. De haakse slijpmachine van Kippers wordt aangedreven door pneumatiek. Een ander verschil is de grootte en het gebruik van de slijpmachine. Een haakse slijpmachine wordt ook wel slijptol genoemd en is een handapparaat. Hierbij beweegt het apparaat over het werkstuk terwijl bij een werkbankslijpmachine het werkstuk naar het apparaat gebracht wordt.

Schuurmachines polijstmachines

Met een polijstmachine kunt u verschillende soorten materiaal bewerken. De polijstmachines van Kippers zijn voornamelijk geschikt voor het polijsten van metalen. Een polijstmachine zorgt voor een glad oppervlakte van uw bewerkte materiaal. Hiermee voorkomt u roestvorming, gaat de sierwaarde van het product omhoog en/of voorkomt u wrijving wanneer er contact gemaakt wordt tussen twee onderdelen. Met de polijstmachines van Kippers kunt u onder andere aluminum, RVS en koper polijsten.

Schuurmachines met stofafzuiging

Wanneer u werkt met een schuurmachine doet u er om meerdere redenen verstandig aan om ook gebruik te maken van een stofafzuiging. Een afzuiginstallatie zorgt ervoor dat u prettiger, gezonder en beter te werk kunt gaan. Dankzij het gebruiken van een stofafzuiging zullen uw schuurbladen, schijven en banden langer meegaan. Daarnaast komt er bij het schuren van hout of andere materialen fijnstof vrij. Het is uiteraard niet goed voor uw gezondheid om dit in te ademen. Om dit te voorkomen heeft u hier dus ook baat bij een goede afzuiginstallatie.

Bekijk ook onze Ultrasoon reinigers om je producten gemakkelijk schoon te krijgen!