fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Ultrasoon Reinigers

Een ultrasoon reiniger maakt gebruik van ultrasone geluidsgolven om materiaal te reinigen. Trillingen worden met een hoge frequentie overgebracht aan Lees meer...

Een ultrasoon reiniger maakt gebruik van ultrasone geluidsgolven om materiaal te reinigen. Trillingen worden met een hoge frequentie overgebracht aan de reinigingsvloeistof, waardoor de kleinste vuildeeltjes op de meest ontoegankelijke plaatsen worden losgeweekt.

Filters

Wat is een ultrasoon reiniger?

Een ultrasoon reiniger is een apparaat dat het mogelijk maakt om gemakkelijk diverse soorten materialen te reinigen. De machines hebben meestal een vierkante vorm en zijn gemaakt van ijzer of metaal. Ultrasoon reinigen is een proces waarbij het mogelijk is, door middel van water en vloeistof, specifieke materialen schoon te maken. Met behulp van een ultrasoon reinigen kan dit heel makkelijk. Je past simpelweg de reinigingsmethode toe dat jou voorkeur heeft, voegt vervolgens voldoende vloeistof en water toe en ten slotte is het wachten tot de machine het materiaal heeft gereinigd. Het onder de knie krijgen van de werking van een ultrasoon reiniger is dus een fluitje van een cent, en je kunt simpelweg heel veel tijd besparen als je besluit om een ultrasoon reiniger aan te schaffen.

Voordelen van ultrasoon reinigers

Een ultrasoon reiniger maakt gebruik van ultrasone geluidsgolven om materiaal te reinigen. Trillingen worden met een hoge frequentie overgebracht aan de reinigingsvloeistof, waardoor de kleinste vuildeeltjes op de meest ontoegankelijke plaatsen worden losgeweekt. 
Het grootste voordeel van een ultrasoon reiniger is het feit dat een machine ervoor zorgt dat materialen op een snelle en efficiënte manier kunnen worden gereinigd. Dit bespaart mankracht, kosten en tijd. Het reinigen van materiaal is sowieso al geen hele leuke klus, en deze machine bespaart je dus al die moeite. Een ultrasoon reiniger beschikt bovendien ook nog eens over een grote capaciteit, waardoor het mogelijk is om heel veel materiaal te reinigen in een zeer korte tijd. Daarnaast neemt het apparaat relatief weinig ruimte in. We kunnen dus wel concluderen dat een ultrasoon reiniger heel veel voordelen met zich meebrengt, en dat allemaal tegenover een scherpe prijs!

De voordelen van ultrasoon reinigen:

  • Gebruiksgemak: het reinigingsproces heeft minder menselijke interventie nodig
  • Resultaat: precieze reiniging, ook op moeilijk bereikbare plaatsen 
  • Economisch: kortere reinigingscyclus, minder menselijke interventie nodig 
  • Milieuvriendelijk: minder reinigingsproducten nodig, beperkt afvalwater 

Welke ultrasoon reiniger kies ik?

Heel belangrijk bij de keuze van een ultrasoon reiniger zijn de afmetingen. Let erop dat je een ultrasoon reiniger groot genoeg is, en dat de materialen die je wil reinigen in je ultrasoon reiniger passen. Ook in de hoogte, want deze reinigers vul je nooit tot boven. 

Een ultrasoon reiniger wordt tot 2/3 van de hoogte gevuld met reinigingsvloeistof. Bij een goeie reiniging moet het voorwerp volledig worden ondergedompeld. Ideaal is dat de hoogte van het materiaal de helft is van de hoogte van de ultrasoon reiniger.

Vanaf 60 liter staan onze ultrasoon reinigers op wielen. 

Kracht van de ultrasoon reiniger

De reinigingskracht wordt bepaald door het vermogen en de frequentie van de ultrasoon reiniger. De ultrasoon frequentie bepaalt het aantal trillingen. Hoe hoger de frequentie, hoe fijner en beter het materiaal gereinigd wordt. Het ultrasoon vermogen beïnvloedt hoe krachtig de reiniging gebeurt. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller het reinigen gaat. Dus meer reinigingskracht betekent een kortere reinigingstijd. 

Wie z'n ultrasoon reinigers intensief wil gebruiken, raden we een machine aan met een hoog ultrasoon vermogen. 

Toepassingen van een ultrasoon reiniger

Automotive: cilinderkoppen, diesel injectie leidingen, brandstofpomp behuizingen, injectoren, cilindervoeringen, uitlaten, ontluchtingsleidingen, compressorleidingen, spiegel onderdelen, sensoren ABS, carburateurs,...

Machines en gereedschappen: drukvormen, matrijzen, snijgereedschap, schuifmaten, micrometers, meetgereedschappen, frezen, boren, zagen, draaibeitels, ...

Houtbewerking: cirkelzagen, zaagbladen, frezen 

Optische industrie: brilmonturen, scharnieren en glazen/lenzen

Koeling en airconditioning: compressor onderdelen

Grafische sector: Etiketten fabrieken, andere druktechnieken: inktkoppen, matrijzen, drukwalsen,  drukmachine onderdelen, zeefdruk maskers, zeefdruk ramen, stempels enz.

Andere: metaalindustrie, textielindustrie, elektro-industrie, Sport- en jachtwapens, glasindustrie, kerncentrales, medische industrie, chirurgie, rubber industrie, voedingsmiddelenindustrie, …

Waar zet je een ultrasoon reiniger neer?

Een ultrasoon reiniger neemt relatief gezien weinig ruimte in beslag. De gemiddelde ultrasoon reiniger is niet hoger dan 2 meter of langer dan 2 meter breed. Hierdoor maakt het niet heel veel uit waar je dit apparaat neerzet. Je kunt de ultrasoon reiniger bijvoorbeeld op de werkbank neerzetten of ergens in de hoek van de werkplaats. Uiteraard kun je de machine ook opbergen in een kast en deze alleen tevoorschijn halen als je de ultrasoon reiniger ook daadwerkelijk nodig hebt.

Het assortiment aan ultrasoon reinigers bij Kippers

Bij Kippers hebben we een heel aantrekkelijk assortiment aan hoge kwaliteit ultrasoon reinigers. We bieden alleen betrouwbare en professionele merken aan van dit type machines. Hierdoor ben je gegarandeerd van jarenlang gebruiksgemak. Daarnaast kun je bij Kippers ook de reinigingsvloeistof voor de machine aanschaffen. Hierdoor kun je alles in één keer bestellen, waardoor je het snel kunt gebruiken.

De prijs van een ultrasoon reiniger

De prijs van een ultrasoon reiniger die je besteld bij Kippers wordt beïnvloed door de capaciteit van de machine. Zo kun je al een ultrasoon reiniger met een inhoud van 2 liter bestellen voor een prijs van onder de 100 euro. De modellen met een hogere capaciteit, van bijvoorbeeld 15 of zelfs 30 liter, kosten dus uiteraard wat meer. Ook bieden we bij Kippers de reinigingsvloeistof aan tegenover scherpe prijzen. Zo kun je al vanaf zo’n 25 euro deze vloeistof aanschaffen. Een bijkomend voordeel als je een van onze producten bij ons besteld? Het wordt razendsnel geleverd, waardoor je al snel met de ultrasoon reinigers aan de slag kunt!