fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Spanbanden

Een spanband is een heel veelzijdige en veel gebruikte accessoire. Dit hulpmiddel om bijvoorbeeld lading vast te zetten wordt veelvuldig gebruikt en d Lees meer...

Een spanband is een heel veelzijdige en veel gebruikte accessoire. Dit hulpmiddel om bijvoorbeeld lading vast te zetten wordt veelvuldig gebruikt en dit is dan ook de reden dat Kippers Rijssen een ruim assortiment spanbanden voert. In onze webwinkel kan zowel de zakelijke als de particuliere klant terecht voor spanbanden tegen voordelige prijzen. Wij presenteren hier graag het volledige aanbod dat wij voor u op voorraad hebben.

Filters

Bovendien bespreken we ook het nut van een spanband, de voordelen van het gebruik van een spanband, de toepassing én meer. Op basis hiervan kun je straks een verstandige beslissingen maken.

Het nut van een spanband

Een spanband dient er ten eerste voor om ladingen vast te zetten. Door een spanband te gebruiken kun je ervoor zorgen dat goederen niet zomaar op de grond kunnen vallen bij het transport. De spanband wordt meestal gebruikt bij vrachtwagens, aanhangers en rolcontainers, maar het kan ook voor andere toepassingen worden gebruikt. De meeste spanbanden beschikken over een soort gordelsysteem. Dit maakt het mogelijk om de spanband gemakkelijk te gebruiken en vast te maken.  Er zijn verschillende soorten spanbanden. Ze verschillen vaak qua lengte van de band, het gewicht en de kleur. Bijna iedereen heeft wel eens gebruikgemaakt van een spanband en ze zullen ook de komende jaren nog belangrijk zijn voor veel bedrijven.

De voordelen van een spanband

Het gebruik van een spanband biedt een aantal voordelen. Allereerst is het een heel eenvoudig hulpmiddel. De werking van een spanband, die we later in deze tekst uitleggen, is heel simpel. Je hebt het zo onder de knie en het is ook makkelijk om te leren voor werknemers. Daarnaast duurt het ook slechts een paar seconden om de spanband vast te maken. Ook het loshalen van de spanband is niet ingewikkeld. Spanbanden zijn ook helemaal niet zwaar en ze nemen ook niet veel ruimte in beslag. Hierdoor kun je ze gemakkelijk opbergen op de werkvloer of onderweg meenemen in de vrachtwagen, auto of bestelbus. Ook qua kosten is het gebruik van spanbanden heel aantrekkelijk. Je betaald namelijk nooit meer dan een paar tientjes voor een spanband van uitstekende kwaliteit.

Toepassingsmogelijkheden spanbanden

Spanbanden worden veel gebruikt voor het vastzetten en vastsjorren van ladingen. Elke vrachtwagenchauffeur zal dit hulpmiddel in zijn wagen hebben liggen. Dit zelfde geldt voor iedereen die een aanhangwagen heeft en mocht dit niet zo zijn, dan raden wij je aan er direct één te kopen. Naast het vastzetten van ladingen is een spanband ook uitstekend te gebruiken voor het vastzetten/vastsjorren van tenten, attracties en reclameborden. Met recht is de spanband dan ook een veelzijdig artikel te noemen.

Maximale belasting spanbanden

Je kunt niet zomaar elke spanband voor elke klus gebruiken. Je dient namelijk rekening te houden met de maximale belasting die een spanband aan kan. Neem je  hierbij geen risico’s, want dat het verliezen van een lading op een drukke weg verregaande gevolgen kan hebben hoeven we vast en zeker niet nader toe te lichten. Spanbanden zijn bovendien in verschillende lengtes verkrijgbaar. In de productspecificaties van de betreffende band vind je zowel de maximale belasting als de lengte terug, zodat je zelf snel en eenvoudig de juiste keuze kunt maken. Verschillende lengtes van: 2 meter, 6 meter, 10 meter & 15 meter.

Maximale belasting:

  • 125 kg
  • 500 kg
  • 2.000 kg
  • 5.000 kg
  • 10.000 kg

Werking Spanbanden

Het is goed om te weten dat spanbanden vaak uit twee onderdelen bestaan. Deze onderdelen zijn het:

  • Rateldeel
  • Spandeel

Met het rateldeel span je het spandeel (de band zelf) en dit gebeurt door of een opwaartse duwbeweging of door een trekbeweging. Uiteraard speelt veiligheid wederom een belangrijke rol en daarom is het rateldeel voorzien van onder andere een vergrendeling, waardoor de spanband niet los kan schieten.

Wij zien je bestelling graag tegemoet en leveren deze binnen twee werkdagen bij je af. Heb je vragen over dit artikel of over het bestellen ervan? Neem dan gerust contact met ons op.

De prijs van een spanband bij Kippers

Bij kippers kun je voor slechts een paar euro al beschikken over een prima spanband. Het is daarom ook echt wel aan te raden om er een meerdere aan te schaffen. Ze kunnen namelijk altijd van toepassing zijn, ook als je het niet verwacht. Zorg ervoor dat je er in ieder geval één op het werk of in huis hebt liggen, zodat je er altijd gebruik van kunt maken. Ook is het niet verkeerd om er één in de auto, vrachtwagen of busje hebt liggen. Zo kun je altijd lading meenemen zonder dat dit onderweg om kan vallen. De prijs van de spanband wordt beïnvloed door de lengte, de breedte en de capaciteit van de band. Zo is de prijs van een band van 10 meter uiteraard hoger dan de prijs van een spanband van 2 meter.

Waar moet je op letten bij het kopen van een spanband?

Er zijn een aantal zaken waarop je moet letten bij het kopen van een spanband. Ten eerste wil je er natuurlijk zeker van zijn dat de spanband die je koopt betrouwbaar is. Het is daarom niet aan te raden om 2e hands een spanband aan te schaffen. Hier kunnen namelijk scheuren in zitten, of het kan zijn dat het sluitmechanisme niet goed werkt.  Koop je een spanband van een betrouwbare fabrikant? Dan zal dit probleem niet voorkomen. Daarnaast raden we je aan om voor de aankoop te kijken wat voor soort spanband je precies nodig hebt. Zo hebben vrachtwagenchauffeurs wellicht een hele lange spanband nodig, terwijl een spanband voor een simpele aanhanger helemaal niet zo lang hoeft te zijn. Bij vragen over het type spanband dat je nodig hebt kun je altijd contact opnemen met Kippers. Dan wordt je zo snel mogelijk van eerlijk en handig advies voorzien.