fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Boormachines

Kippers is een bedrijf in Rijssen die talloze apparaten en benodigdheden aanbiedt die onmisbaar zijn in de werkplaats. Boormachines ontbreken niet in Lees meer...

Kippers is een bedrijf in Rijssen die talloze apparaten en benodigdheden aanbiedt die onmisbaar zijn in de werkplaats. Boormachines ontbreken niet in dit assortiment. U kunt bij kippers terecht voor boorfreesmachines, kolomboormachines en magneetboormachines. Al deze genoemde boren zijn geschikt voor industrieel gebruik. Elke boor heeft een ander doel en daarvoor een andere techniek.

328 resultaten
Sorteer op
Filters

Assortiment boormachines

Bij Kippers kunt u dus kiezen uit verschillende boormachines:

Boorfreesmachines

Boorfreesmachines worden gebruikt om een vorm of profiel uit verschillende soorten materiaal frezen. Frezen is een manier van materiaal bewerken waarbij er door middel van draaiend gereedschap verschillende vormen en profielen in het gekozen materiaal gemaakt kunnen worden. Het draaiende gereedschap van deze machine is de frees. Het materiaal wordt klem gezet en de frees beweegt over het materiaal om zo het gewenste resultaat te bereiken. U kunt een freesmachine gebruiken voor onder andere staal, aluminium, kunststof en hout. Door middel van deze machine is het mogelijk om allerlei vormen te maken, zoals sleuven, gaten, eilanden en meer. Om goed te kunnen werken moet de boorfreesmachine op de juiste manier ingesteld worden en is het belangrijk om het juiste gereedschap te gebruiken. Voor het bekijken en aanschaffen van een freesmachine en het bijbehorende gereedschap, bent u welkom om langs te komen in de ruime showroom in Rijssen.

Kolomboormachines

Wilt u snel en zeer nauwkeurig te werk gaan bij het boren? Dan is het aanschaffen van een kolomboormachine een logische keuze. De reden dat een kolomboor zo secuur is, is omdat de diepte van de boor tot op de millimeter in te stellen is. Ook is het toerental te controleren waardoor u altijd met de gewenste snelheid kan boren. Een kolomboormachine wordt vast op een onderstel of werkbank geplaatst. Hierdoor staat de machine stabiel en kan er meer kracht gezet worden. Iets waarin een kolomboormachine zich ook in onderscheidt is het feit dat het materiaal naar de boor wordt gebracht in plaats van andersom. Het materiaal wordt vastgeklemd in de machine. Vervolgens brengt u de boor door middel van een hendel in een rechte lijn naar beneden. Hierdoor is het niet mogelijk is om scheef te boren. Wilt u dus verzekerd zijn van stabiliteit en nauwkeurigheid, dan kiest u voor de kolomboormachine.

Magneetboormachines

Wanneer u wilt boren in metaal, weet u dat u hiervoor speciaal boormateriaal nodig heeft. En als het nodig is dat de boormachine naar het materiaal moet worden gebracht, kunt u het best een magneetboormachine gebruiken. Een magneetboormachine is een boormachine met, zoals u al verwachtte, een magneet. Door deze magneet is het mogelijk om de boormachine op een metalen ondergrond vast te zetten. Zo heeft u binnen een paar seconden en stevige booropstelling. Door deze booropstelling wordt de kans op trillingen geminimaliseerd en breken de boren minder snel. Kortom, de boren gaan een stuk langer mee. Daarnaast is een magneetboormachine door het lichte gewicht eenvoudig te verplaatsen en op verschillende plekken te gebruiken. Om deze redenen zijn magneetboormachines ideaal voor de metaalindustrie.

Wilt u meer informatie over onze producten? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder!