fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Toebehoren

Zoals u uiteraard weet, zijn er verschillende boormachines. Boormachine is een term voor apparaten met een soorgelijke functie. Toch zijn er veel vers Lees meer...

Zoals u uiteraard weet, zijn er verschillende boormachines. Boormachine is een term voor apparaten met een soorgelijke functie. Toch zijn er veel verschillen tussen de verschillende soorten boormachines. De boormachines die u bij Kippers vindt zijn:

  • Boorfreesmachines
  • Kolomboormachines
  • Magneetboormachines

Deze boormachines hebben allen een andere functie en natuurlijk verschillende onderdelen en accessoires die van belang zijn.

83 resultaten
Sorteer op
Filters

Toebehoren boorfreesmachines

Bij Kippers Rijssen zijn meerdere frezensets te verkrijgen. Frezen zijn uiteraard een belangrijk onderdeel. De frees wordt in de freeskop van de boorfreesmachine geplaatst. Een frees heeft meerdere vertandingen die door middel van een roterende beweging materiaal verwijderen van het te bewerken product. U heeft bij het kiezen van een frees meerdere opties. Hierbij variëren de afmetingen en functies. De diameter van een universele frees kan tot wel oplopen tot 100 mm. Er bestaan verschillende soorten frezen zoals, vingerfrezen, tappen langgatboren en meer. Kippers biedt drie verschillende frezensets aan. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een frezenset van Optimum met 12 verschillende frezen. De diameter van deze frezen varieert van 4 mm tot 12 mm. Hiervan hebben zes frezen twee snijkanten. De overige zes frezen hebben vier snijkanten en een rechtse spiraal. Deze zorgt voor een goede spanenafvoer bij normale en vaste materialen. Dankzij de titanium coating gaan de frezen in deze set twee tot vijf keer langer mee. Een vergelijkbare frezenset van hetzelfde merk, Optimum, bestaat uit 20 frezen.De nieuwste frezenset van Kippers bestaat uit acht frezen van hardmetaal die geschikt zijn voor het bewerken van messing, brons, koper, gietijzer en meer. Zelfs titanium kan bewerkt worden door deze hardmetalen frezen.Een ander belangrijk onderdeel voor de boorfreesmachine is het onderstel. De Tmach FR45G schaft u aan voor 240 euro inclusief btw.

Toebehoren kolomboormachines

Een kolomboormachine wordt gebruikt voor uiterst secure werkzaamheden. Met een kolomboormachine kunt u namelijk loodrecht en erg precies boren. In een kolomboormachine kunt u verschillende boren plaatsen. Hoe groter de binnendiameter van de snelspanboorhouder is, hoe meer keus u heeft aan boren die u kunt gebruiken. Voor het gebruiken van kernboren in uw kolomboor kan een adapter goed van pas komen. De adapters van Kippers beschikken over koeling, waardoor u zich niet druk hoeft maken over het oververhitten van uw boor.

Toebehoren overig

Wanneer u uw boormachine(s) veelvuldig gebruikt, is het van belang om uw boren scherp te houden. U verzekert uzelf van scherpe boren door deze met regelmaat te slijpen. Een uitstekend hulpmiddel hiervoor is de borenslijpmachine van Drill Doctor. Met het standaard slijpwiel kan het apparaat HSS-staal-, cobalt-, tin-gecoate-, HM-, en steenboren slijpen. Deze slijpmachine maakt het slijpen van uw boren zeer eenvoudig. U plaatst het apparaat op een vlakke ondergrond en verbindt het met een stopcontact. Het slijpproces bestaat uit slechts twee simpele stappen. Namelijk, de boor in de centreerhouder plaatsen en het slijpen van de de boor. Het is van belang de Drill Doctor regelmatig schoon te maken om de levensduur te verlengen. Een goede richtlijn hiervoor is het schoonmaken na het slijpen van 20 à 25 boren.