fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Putkrikken

Filters

Putkrik

De putkrik komt goed van pas als je een garage hebt. Het is een vorm van gereedschap dat eigenlijk altijd handig is om gebruik van te maken. Als je als garage geen hefbrug heeft met een put, komt de putkrik goed van pas. Deze krik lijkt misschien een beetje op de brugkrik, maar werkt op een andere manier. Voor de meeste kracht is een putkrik vaak de beste optie.

Een krik komt eigenlijk altijd goed van pas als je een hefbrug hebt. Met name een 4-koloms hefbrug heeft een putkrik nodig als dit de enige brug is die je in je garage hebt. Deze krikken hebben veel kracht, waardoor ze voor iedere situatie goed te vinden zijn. Vooral als je een garage hebt die APK-keuringen doet, is het ideaal om zo’n krik te hebben voor op de hefbrug. Hierdoor haal je namelijk het meeste uit je ruimte.

Wat is een putkrik?

Het is als eerste natuurlijk prettig om te weten wat een putkrik precies is. Het is een krik die in de put van een hefbrug gebruikt kan worden. Als je een 4-koloms hefbrug hebt, wordt deze vaak in combinatie met een putkrik gebruikt. Om wielvrij te heffen op een 4-koloms hefbrug is er altijd een hulpmiddel nodig. Hier komt de krik goed voor van pas. Daarom is dit voor veel mensen ook een goede optie om voor te gaan.

Een hefbrug moet stabiel heffen. Daarom wordt er bij een 4-koloms hefbrug gekozen voor oprijplaten. Hierdoor staan de wielen altijd op de hefbrug. Dit is natuurlijk lastig als je wielvrij moet heffen. Voor een APK is het verplicht om zo’n hefbrug te hebben, maar alle werkzaamheden aan de wielen kunnen hierdoor niet uitgevoerd worden. De putkrik wordt daarom gebruikt om een voertuig alsnog wielvrij te kunnen heffen op een hefbrug.

Waarvoor wordt een putkrik gebruikt?

Een putkrik wordt gebruikt om wielvrij te kunnen heffen. Om alle werkzaamheden aan een auto uit te kunnen voeren, moet een auto niet alleen normaal geheven kunnen worden, maar ook wielvrij. Daarom is een 4-koloms hefbrug niet handig om alleen te hebben. Als er weinig ruimte is en er ook APK-keuringen gedaan moeten worden, is het handig om hier hulpmiddelen voor op de hefbrug te kunnen zetten.

Daarom wordt er vaak gekozen voor een putkrik. De krik kan ervoor zorgen dat je ook op de brug wielvrij kan heffen. Hierin lijkt deze heel erg op een brugkrik, maar dit is niet hetzelfde. Een brugkrik werkt met een schaarsysteem, terwijl een putkrik werkt met een individuele krik. Hierdoor zijn er vaak meerdere nodig om een voertuig goed te heffen. Het prettige hieraan is dat deze krikken wel veel gewicht aankunnen.

Waar op letten bij een putkrik?

Als je een putkrik wilt kopen, zijn er een aantal dingen die belangrijk zijn om op te letten. Zo is het als eerste belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden die je hierbij hebt. Het is eigenlijk altijd verstandig om te kiezen voor een krik die verplaatst kan worden in het frame. Hierdoor is het mogelijk om de positie van de krik zelf te bepalen. Dit kan ervoor zorgen dat je een stuk stabieler kunt heffen. Dit is erg belangrijk voor de veiligheid.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het hefvermogen van een putkrik. Als je een voertuig wilt heffen, is het belangrijk dat de krik het gewicht aankan. De putkrik is meestal erg sterk, waardoor hele zware voertuigen ook geheven kunnen worden. Wel is het belangrijk om te kijken naar het gewicht dat je nodig hebt voor een krik. Het is hierbij belangrijk om nooit hoger dan het maximale gewicht te heffen.

Door middel van een hefbrugkrik of een putkrik wordt een voertuig op de hefbrug of de put wielvrij geheven. De hefbrugkrik wordt in de rails van de rijbanen van de hefbrug geïnstalleerd waarbij de opnamepunten onder de krikpunten of de as van het voertuig geplaatst worden.

Meer krikken en accessoires: