fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Platenklem

De platenklem is in veel werkplaatsen een volledig ingeburgerd stuk gereedschap. Het is een tool waarvan u zonder meer vanuit gaat dat deze altijd voo Lees meer...

De platenklem is in veel werkplaatsen een volledig ingeburgerd stuk gereedschap. Het is een tool waarvan u zonder meer vanuit gaat dat deze altijd voor handen is. Tot het moment een keer aanbreekt dat dit niet het geval is. Pas dan wordt duidelijk hoe vaak u dit zeer nuttige en praktische werktuig gebruikt. Kippers Rijssen heeft verschillende platenklemmen op voorraad, waardoor u nooit lang zonder zit.

Filters

Platenklem groot in zijn eenvoud

Wanneer u een platenklem goed bekijkt, dan ziet u dat deze feitelijk uit slechts een aantal onderdelen bestaat. Sterker nog, platenklemmen bestaan uit slechts zes onderdelen die te samen een zeer efficiënt hijswerktuig vormen. Zoals de naam al aangeeft is dit hijswerktuig bedoeld voor het ophijsen en intern transporteren van (zware) platen. Er zijn verschillende varianten op de markt, maar verreweg de meest gebruikte is de zogenaamde verticale platenklem. Dit is dan ook de reden dat wij ervoor hebben gekozen om juist de verticale platenklem in ons assortiment op te nemen.

Veilig werken met de platenklem

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook in uw werkplaats! Het werken met hijswerktuig als dit vergt dan ook concentratie en kunde. Daarnaast is het belangrijk om deze tools goed te onderhouden. Met name vuil in de klem moet vermeden worden, omdat anders de werking van de klem in gevaar komt. Met alle risico’s van dien. Vanzelfsprekend voldoen de platenklemmen die Kippers Rijssen aanbiedt aan alle wettelijke normen en eisen die hieraan worden gesteld. Uw veiligheid en die van uw medewerkers is immers ook voor ons een groot goed.

De capaciteit van de platenklem

Een hijswerktuig kunt u altijd tot een bepaald maximum gewicht belasten. Het is zeer belangrijk dat u dit maximum gewicht niet overschrijdt. Dit uiteraard in verband met de hierboven reeds besproken veiligheid. Dit alles geldt dan natuurlijk ook voor de platenklem. Gelukkig kunt u bij Kippers Rijssen uit verschillende typen, waarbij degene met de minste capaciteit (maximum gewicht) een last tot 1000 kilo aankan. Het type met de grootste capaciteit uit ons assortiment kan een maximum last aan van 5000 kilo. Bent u benieuwd naar meer producten in ons assortiment? Bekijk dan onze 3 categorieën:

  • Machines
  • Gereedschap
  • Werkplaatsinrichting

Kippers Rijssen levert alleen gereedschap van professionele kwaliteit. We doen dit tegen voordelige prijzen, verregaande service en korte levertijden. Bestel direct in onze webwinkel of kom naar onze winkel.