fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Rondstrop

Een hulpmiddel dat veel gebruikt worden bij het hijsen van zware lasten is de zogenaamde rondstrop. Dit is een veelzijdig artikel dat niet alleen makk Lees meer...

Een hulpmiddel dat veel gebruikt worden bij het hijsen van zware lasten is de zogenaamde rondstrop. Dit is een veelzijdig artikel dat niet alleen makkelijk en praktisch in het gebruik is, maar ook veilig. Een rondstrop is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar en vanzelfsprekend vind u deze terug in het zeer uitgebreide assortiment van Kippers Rijssen. 

Filters

Kleur en veilige werkbelasting rondstroppen

Zoals met alle tools, gereedschappen en hulpmiddelen die gebruikt worden voor hijswerkzaamheden is het belangrijk om de maximale belasting hiervan goed in de gaten te houden. Zoals u ongetwijfeld loopt u risico’s als u deze maximale belasting overschrijdt. Bij rondstroppen kunt u zich nauwelijks vergissen in deze maximale belasting, omdat deze wordt aangegeven door middel van een kleur. Bij rondstroppen wordt overigens gesproken over de veilige werkbelasting en dit wordt aangeduid door de letters “WLL”. Om dit te verduidelijken: de kleur paars staat voor een WLL van 1000 kilo en zo staat groen voor een WLL van 2000 kilo. De keuze uit lengte van de rondstrop zijn:

  • 1 meter
  • 2 meter
  • 3 meter
  • 4 meter

Onderhoud van een rondstrop

Om een rondstrop veilig te gebruiken en te kunnen blijven gebruiken is het belangrijk dat deze op de juiste manier onderhouden wordt. Zo is het belangrijk om deze tools niet bloot te stellen aan direct zonlicht (UV straling). Bovendien is het belangrijk dat de opslag van dit materiaal plaats vindt in een vorstvrije ruimte die daarnaast ook goed geventileerd is. Tot slot raden wij u aan om rondstroppen hangend op te slaan. Wanneer u bovenstaande in acht neemt blijven de vezels het best en het langst in conditie.

Controle rondstrop

Veiligheid is één van de belangrijkste voorwaarden waaraan u werkplaats moet voldoen. Dit geldt voor zowel de inrichting ervan als voor het materiaal dat hierin wordt gebruikt. Wat betreft de rondstrop is controle uitermate belangrijk. Dit hijshulpmiddel is gemaakt van kunststofvezels en daarom moet deze regelmatig worden gecontroleerd. Deze controles moeten plaats vinden door iemand die weet waar hij op moet letten. Deze controle is minimaal één keer per jaar verplicht en u moet aan kunnen tonen dat deze controle daadwerkelijk is uitgevoerd.

Rondstroppen kopen

De rondstroppen uit het assortiment van Kippers Rijssen zijn zeer voordelig geprijsd en natuurlijk hebben wij deze voor u op voorraad. U bestelt deze praktische hijshulpmiddelen in onze webwinkel of u komt deze afhalen in onze fysieke vestiging in Rijssen. Indien u vragen heeft over rondstroppen of over één van onze andere artikelen, dan staat onze klantenservice u natuurlijk graag te woord.