fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Transportrollen

Er zijn tal van manieren waarop je zware goederen kunt verplaatsen of transporteren. Elk transportmiddel heeft uiteraard zijn eigen voor –en nadelen. Lees meer...

Er zijn tal van manieren waarop je zware goederen kunt verplaatsen of transporteren. Elk transportmiddel heeft uiteraard zijn eigen voor –en nadelen. Zo zijn steekwagens vaak beperkt met betrekking tot de maximale belastbaarheid en een palletwagen is, onder andere vanwege het formaat, lang niet overal inzetbaar. Een goed alternatief vind u dan in zogenaamde transportrollen. Transportrollen zijn bedoeld voor het transporteren van zeer zware goederen of machines. Kippers Rijssen heeft een ruim assortiment transportrollen voor u op voorraad.

35 resultaten
Sorteer op
Filters

Transportrol tot wel 60 ton!

Transportrollen zijn zeer compact, maar o zo krachtig. De solide constructie in combinatie met PU wielen zorgt ervoor dat lasten tot wel 60 ton eenvoudig te verplaatsen of te transporteren zijn. PU staat voor polyurethaan. Dit is een bijzonder materiaal dat enigszins elastisch is, maar daarnaast de hardheid heeft van metaal. Naast de uitvoering die een maximale belasting van 60 ton aan kan heeft Kippers Rijssen ook een behoorlijk aantal van deze transporthulpmiddelen in het assortiment die een minder grote maximale belasting aankunnen.

Van plateau tot volledig stuurbare transportrollen

Transportrollen zijn er niet alleen in verschillende maximale belastbaarheid. Er zijn verschillende modellen in omloop, met en zonder stuurstang. Zo zijn de transportrollen 2 ton (artikelnr. SK02VY) feitelijk niets meer dan een klein compact plateau op PU wielen. Het plateau wordt bestuurd door de machine of de goederen die erop geplaatst zijn in een bepaalde richting te duwen.

Dit is in veel gevallen een prima oplossing. In die gevallen dat het niet wenselijk is dat de transportrollen door middel van de hierop geplaatste goederen bestuurd wordt, kunt u kiezen voor de variant die wel bestuurbaar is. Aan het transporthulpmiddel is dan een lange stok bevestigd, die wij gemakshalve de stuurstang noemen. De transportrollen 3 ton stuurbaar (artikelnr. SK03Z) is hier een goed voorbeeld van.

Gerelateerde producten van oprijplaten

Transportrollen zijn zeer handige producten. Toch zijn er nog vele andere hulpmiddelen die een toegevoegde waarde kunnen hebben in je bedrijf. Wij beschikken bij Kippers namelijk ook over:

Bestel transportrollen eenvoudig en veilig in onze webwinkel

In onze webwinkel vind u uiteraard het gehele assortiment transportrollen welke wij voeren. Naast een complete set kunt u ook losse wielen bestellen. De voor u belangrijke informatie hebben wij overzichtelijk bij elk artikel geplaatst. Heeft u aan deze informatie niet voldoende om een juiste keuze te maken? Neemt u dan even contact op met de klantenservice van Kippers Rijssen.

Transportrol

Transportrollen worden gebruikt in een breed scala aan industrieën en toepassingen, van materiaalverwerking en productie tot magazijn- en logistieke activiteiten. Het zijn ronde cilinders die zijn ontworpen om goederen efficiënt te verplaatsen over transportbanden, transporteurs en andere transportapparatuur. Deze rollen zijn gemaakt van verschillende materialen, waaronder staal, kunststof en rubber, afhankelijk van de specifieke toepassing en de gewenste prestaties.

Een van de belangrijkste voordelen van transportrollen is hun vermogen om de snelheid en richting van de beweging van goederen te beheersen. Door de rollen te plaatsen op de transportband of -apparatuur, kan de snelheid van het transportmateriaal worden geregeld. Dit is van cruciaal belang bij het verplaatsen van grote hoeveelheden goederen over lange afstanden, waarbij het handmatig beheersen van de beweging onpraktisch of onmogelijk is. De transportrollen maken het mogelijk om goederen soepel en efficiënt te verplaatsen zonder het risico van schade of vertraging.