fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Compressoren

Een compressor is een apparaat die wordt gebruikt om lucht samen te drukken. Deze lucht wordt samengedrukt tot de druk juist is om er arbeid mee te ku Lees meer...

Een compressor is een apparaat die wordt gebruikt om lucht samen te drukken. Deze lucht wordt samengedrukt tot de druk juist is om er arbeid mee te kunnen verrichten. De compressor haalt de lucht uit de omgeving en zuigt deze naar binnen. De lucht komt zo dus in het apparaat en wordt in het apparaat tot de juiste druk samengeperst. Dit betekent dus dat de luchtdruk in de compressor hoger is dan de luchtdruk buiten de compressor. Met een compressor kunt u dus luchtdruk creëren. Hier zijn verschillende manieren voor en hiervoor worden dan ook verschillende soorten compressoren gebruikt. Het grote verschil tussen deze compressoren is de manier waarop de luchtdruk wordt gecreëerd.

62 resultaten
Sorteer op
Filters

Wat is een compressor?

Compressors zijn speciale apparaten die ervoor zorgen dat het mogelijk is om lucht in één te persen. Het doel van een compressor is het opbouwen van de luchtdruk zodat het mogelijk is om met een bepaalde druk werk te gaan verrichten. Vooral als je met pneumatische apparaten werkt, is het belangrijk om een compressor te hebben.

Om de lucht samen te drukken, haalt de compressor lucht uit de omgeving. Deze lucht komt in de compressor terecht om vervolgens samengedrukt te worden. Wat een compressor doet, is het creëren van luchtdruk. Een compressor kan de lucht op verschillende manieren samendrukken. Het is ook afhankelijk van de compressor op welke manier dit gedaan wordt. Daarom is het handig om te kijken naar de soort compressor die je gaat kopen.

Hoe werkt een compressor?

Een compressor zorgt ervoor dat de lucht op druk gebracht wordt. In de meeste gevallen wordt dit gedaan met een zuiger en een vernauwing in de compressor. Door de druk die de zuiger biedt en het gebrek aan ruimte, wordt de lucht dichter op elkaar geperst. Dit zorgt ervoor dat de luchtdruk verhoogd wordt. Met een compressor is het in de meeste gevallen mogelijk om de luchtdruk te verhogen tot 6 bar.

Meestal wordt een compressor op een slang aangesloten. Via deze slang is het mogelijk om de luchtdruk te verplaatsen. De slang is ook de manier waarop pneumatisch gereedschap werkt. Een compressor heeft minimaal 1 uitgang voor een slang. Echter is het ook mogelijk om hier meerdere slangen op aan te sluiten. Op die manier is het mogelijk om met 1 compressor een heel systeem te bouwen. Om dit goed te doen, heb je meestal wel een aantal extra’s nodig.

Hoe gebruik je een compressor?

Het gebruik van een compressor hoeft niet al te lastig te zijn. Meestal wordt een compressor gebruikt voor het aandrijven van pneumatisch gereedschap. Eigenlijk overal waar je lucht voor moet gebruiken, kan een compressor voor gebruikt worden. Hierbij kun je denken aan het oppompen van een band tot het spuiten van verf. Doordat luchtdruk voor veel verschillende dingen gebruikt kan worden, is hier speciaal gereedschap voor te vinden. Dit is ook wel pneumatisch gereedschap

Door middel van een slang is het mogelijk om dit gereedschap aan de compressor aan te sluiten. Doordat het gereedschap werkt met luchtdruk, is het mogelijk om zonder directe elektriciteit het gereedschap te gebruiken. Door een speciale ketel te installeren, is het mogelijk om hier lucht op druk te houden. Op die manier is het niet nodig om de compressor onnodig te laten draaien. Hierdoor voorkom je dat je onnodig stroom gaat verspillen. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Waar moet je op letten bij het kopen van een compressor?

Als je een compressor wilt kopen, is het belangrijk om op een aantal belangrijke dingen te gaan letten. Het is als eerste belangrijk om te kijken naar waar je de compressor voor wilt gebruiken. Voor simpele klusjes heb je geen hele sterke compressor nodig. Het vermogen van de compressor heeft hier een grote invloed op.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de accessoires die je wilt gebruiken en de mogelijkheid om de druk in te stellen. In de meeste gevallen is het mogelijk om dit door middel van de accessoires te doen. Als je een netwerk van pneumatische installaties in je bedrijf wilt hebben, zoals bij een garage, is het handig om ook goed naar de accessoires te kijken. Op die manier weet je precies wat je nodig hebt om op een prettige manier gebruik te maken van een compressor.

Soorten compressoren

Een veel gebruikte compressor is de zuigercompressor. Deze compressor brengt de lucht op druk door middel van zuigers. De zuigercompressor is één van de oudste soorten compressors, maar is nog steeds zeer doeltreffend en is op verschillende manieren toe te passen. Zuigercompressoren zijn erg veelzijdig en kunnen zowel lucht als gas samendrukken

Een andere soort compressor die veel gebruikt wordt, is de schroefcompressor. In deze compressor zitten twee parallel geplaatste rotors, of te wel schroeven, met in elkaar grijpende profielen. De rotors hebben tegengestelde assen. Zo kan de lucht maar in één richting gedrukt worden. Een schroefcompressor kan meer lucht leveren dan een zuigercompressor.

In ons assortiment compressoren hebben we:

Toepassing van compressoren

Een compressor wordt gebruikt om luchtgereedschappen aan te drijven. Zonder dit gereedschap heeft u in principe niets aan een compressor. Een compressor en de perslucht die deze creëert zijn op verschillende manieren toe te passen. Voor vrijwel elke toepassing zult u een ander soort gereedschap nodig hebben. Voor het wegblazen van vuil en stof heeft u bijvoorbeeld een blaaspistool nodig. Een spuitpistool is een pistool met een reservoir die u gebruikt voor verf verstuiven. Een andere, veel voorkomende, toepassing van een compressor is nieten en nagelen. Hiervoor gebruikt u een niet- en nagelpistool. Om stevig vastzittende moeren los te draaien of om een grote hoeveelheid moeren vast te draaien, kunt u gebruik maken van een pneumatische slagmoersleutel. Tot slot kunt u een compressor verbinden aan een productiesysteem door middel van een persluchtslang.

Compressor kopen?

Kippers Rijssen is een bedrijf die compressoren aanbiedt in verschillende types en van verschillende merken. Ook het bijbehorende, luchtgereedschap vindt u in het aanbod van Kippers. Als producten in types en merken, is het vanzelfsprekend dat deze ook variëren in prijs. Voor slechts 90,- euro haalt u al een kleine compressor in huis. Voor een grotere compressor betaalt u logischerwijs meer. De prijs van een compressor van goede kwaliteit en een inhoud van 200 liter betaalt u ongeveer 700,- euro. Een luxe model van Stillcomp’s Proline serie is de 7.5pk/850/270. Deze compressor heeft een inhoud van maar liefst 270 liter en heeft een extra lange levensduur. De prijs die u hiervoor betaalt is 1795,- euro exclusief btw. Kortom, genoeg mogelijkheden en keuzes voor elke prijsklasse. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder met het uitzoeken van de juiste compressor!