fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Generator

Filters

Generator

Een generator komt goed van pas als je op zoek bent naar een manier om stroom op te wekken. Binnen veel belangrijke projecten heeft de generator een belangrijke rol. Zo is het een belangrijke manier om stroom op te wekken op plekken waar geen stroom beschikbaar is. Op een bouwplaats die nog niet aangesloten is op het elektriciteitsnetwerk, is het ideaal om hier gebruik van te maken. Zo kun je alsnog apparatuur gebruikt dat op elektriciteit werkt.

Daarnaast wordt een generator ook regelmatig ingezet als je op zoek bent naar een manier om een noodgenerator te hebben of om een groot evenement, zoals een festival van stroom te voorzien. Een generator zorgt er ook voor dat een ziekenhuis nooit zonder stroom komt te zitten, al valt het stroomnetwerk weg. Alle vitale sectoren hebben een generator om alsnog stroom te kunnen gebruiken voor mensen die hier afhankelijk van zijn.

Wat is een generator?

Het is als eerste handig om te weten wat een generator precies is. Een andere naam voor generator is ook wel aggregaat. Het is een machine die energie op kan wekken in de vorm van elektriciteit. Als er op een plek weinig of geen stroom aanwezig is, kan een aggregaat deze plek alsnog voorzien van stroom. Een aggregaat kan compleet onafhankelijk van het stroomnetwerk werken. Hierdoor is het een betrouwbare bron van stroom.

Een generator bestaat uit twee onderdelen. Een motor die beweging produceert en de daadwerkelijke generator die de stroom opwekt. Dit werkt op dezelfde manier als een dynamo van je fiets. De aggregaat kan beweging omzetten in stroom. Er zijn verschillende brandstoffen die in de motor gebruikt kunnen worden om energie op te wekken. In veel gevallen is dit ideaal om gebruik van te maken, aangezien het een constante bron van energie vormt.

Waar op letten bij een generator?

Als je een generator wilt kopen, is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Als eerste is het handig om te kijken naar de grootte en het vermogen van de generator. Door hier rekening mee te houden, is het mogelijk om de juiste generator voor je gebruik uit te kiezen. Ga je voor een generator voor een plek waar je zware apparaten gebruikt, dan kies je het beste voor een generator met veel vermogen. Dit betekent meestal ook een grote generator.

Daarbij is het ook belangrijk om te kijken naar de brandstof die je voor in de motor gebruikt. In de meeste gevallen worden benzine en diesel gebruikt, maar er zijn ook andere mogelijkheden, zoals aardgas. Echter komt het nauwelijks voor dat dit gebruikt wordt. Benzine en diesel worden als de meest betrouwbare brandstoffen gezien. Daarom wordt hier eigenlijk altijd gebruik van gemaakt. Daarbij zijn er ook speciale generatoren die zo min mogelijk geluid maken of zo klein mogelijk zijn.

Voordelen van een generator

Het gebruik van een aggregaat kan veel verschillende voordelen met zich meebrengen. Dit heeft ermee te maken dat het een makkelijke manier is om stroom op te wekken op een plek waar dit normaal erg lastig is om te doen. Hierbij moet je denken aan een plek zoals een bouwplaats of een evenement waar je lastig kunt komen.

Een aggregaat zorgt er kortom gewoon voor dat je overal waar je stroom nodig hebt, ook stroom hebt. Dit is natuurlijk ideaal om gebruik van te maken. Vooral als je te maken hebt met grote evenementen waar het hoofdpodium veel stroom gebruikt, is het handig om hier gebruik van te maken. Daarbij is het een ideale manier om weinig geluid te maken terwijl je stroom aan het opwekken bent. In veel gevallen is dit een goede keuze.