fast shipping Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd Voor 16.00u besteld, volgende dag geleverd store Meer dan 1400 m2 showroom in Rijssen 0548 517 575 Klantenservice arrow down

Alkylaatbenzine

Filters

Alkylaatbenzine

Alkylaatbenzine is een vorm van brandstof die in veel gevallen goed van pas komt. Het is een brandstof die een stuk schoner is dan normale benzine. Het is in veel industrieën verplicht om gebruik te maken van deze brandstof in plaats van een andere brandstof aangezien deze veel schoner is. Er komen weinig chemicaliën vrij tijdens het verbranden van alkylaatbenzine. Al helemaal in verhouding met andere brandstoffen is dit ideaal.

Voor de gebruiker en voor het milieu is het niet handig om normale benzine te gebruiken. Aangezien benzine bestaat uit meer dan 350 onderdelen, is het één van de meest vervuilende stoffen. Alkylaatbenzine is daarin een heel stuk schoner, aangezien het bestaat uit 10 verschillende stoffen. Hierdoor zijn de schadelijke stoffen een heel stuk minder aanwezig. Ondanks dat dit nog niet veel gebruikt wordt voor in auto’s, is het wel ideaal om gebruik van te maken.

Wat is alkylaatbenzine?

Het is als eerste handig om te weten wat alkylaatbenzine precies is. Dit kan soms lastig zijn om te weten. Dit is een speciale vorm van benzine die gemaakt wordt met een synthetisch proces genaamd alkyleren. Overtollige gassen bij het produceren van olieproducten kunnen gebruikt worden voor dit proces. Onder druk worden deze gassen samengevoegd, waardoor er een speciale vorm van bezine kan ontstaan, die een stuk minder vervuilend is.

Het is in sommige industrieën al verplicht om gebruik te maken van alkylaatbenzine. Denk hierbij aan tuiniersbedrijven die voor een kettingzaag deze benzine moeten gebruiken. Ondanks dat het een stuk zuiniger is om deze benzine te maken, zijn er maar een handvol aan raffinaderijen die deze benzine kunnen maken. Deze zijn over de wereld verspreid. Helaas is het dus nog niet mogelijk om deze benzine in grote hoeveelheden te produceren.

Voordelen van alkylaatbenzine

Het gebruik van alkylaatbenzine brengt veel voordelen met zich mee. Als eerste is de uitstoot veel minder schadelijk dan de uitstoot van normale benzine. Dit heeft er vooral mee te maken dat deze vorm van benzine maar 10 verschillende stoffen bevat die veel minder schadelijk zijn. De zuigers van motoren blijven ook een stuk schoner als je hier gebruik van maakt. Ondanks dat je er iets meer voor betaalt, krijg je er dus ook een beter rendement voor je motoren voor terug.

De alkylaatbenzine kan ook jarenlang bewaard worden zonder dat deze van mindere kwaliteit wordt. Normale benzine trekt water uit de lucht aan, waardoor het uiteindelijk bezoedeld wordt met vocht. Benzine kan ook niet lang bewaard in een pompstation. Het prettige aan alkylaatbenzine is dat het hiermee wel mogelijk is om dit lang te bewaren. Voor een motor biedt deze benzine ook meer kracht en vermogen, wat ook als een groot voordeel gezien kan worden.

Nadelen van alkylaatbenzine

Deze vorm van benzine brengt wel een aantal nadelen met zich mee. Als eerste is het nog niet overal beschikbaar om hier gebruik van te maken. Met name in grote hoeveelheden is het nog niet beschikbaar. Vandaar wordt deze vorm van benzine ook niet gebruikt voor auto’s. Wel is het al verplicht in sommige branches om hier gebruik van te maken voor de motoren. Dit biedt vaak een groot voordeel voor de motoren.

Daarnaast is het over het algemeen een stuk prijziger om van alkylaatbenzine gebruik te maken. Dit heeft ermee te maken dat deze vorm van benzine nog niet zo makkelijk geproduceerd kan worden. Aangezien er nog niet zoveel mogelijkheden zijn om dit te kopen, is de prijs nog erg duur. Echter is het wel een stuk beter voor je motor om hier gebruik van te maken. Voor kleine benzinemotoren is het dus in de meeste gevallen de moeite waard.